Muhyiddin Hanya Proksi Mahathir-Raja Petra

KUALA LUMPUR – Bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin didakwa merupakan proksi kepada Tun Mahathir, demikian kata Raja Petra Kamaruddin.

 

Katanya, Tan Sri Muhyiddin telah diperangkap dalam permainan politiknya sendiri.

 

“Sebenarnya, Muhyiddin tidak sedar dia telah dipedaya, setelah memberikan maklumat palsu kepada Dr. Mahathir berkenaan isu 1MDB, yang mana mengakibatkan dia memperbodohkan dirinya sendiri apabila berkata RM42 bilion telah hilang, dan Mahathir telah meletakkannya dalam situasi yang akan membunuh karjayanya,” kata Raja Petra.

 

Tambah beliau lagi, Dr Mahathir akan memastikan kegagalan Muhyiddin akan berlaku seperti yang menimpa Mukhriz.

 

“Ya, Mukhriz merupakan sebuah kegagalan dalam permainan politik ini, jadi Dr Mahathir juga akan memastikan Muhyiddin juga akan begitu.

 

“Dr Mahathir telah memberikan peluang kepadanya untuk menjatuhkan Datuk Seri Najib Razak, namun beliau menjatuhkan dirinya sendiri,” ujarnya.

 

Disebabkan itu, menjadi antara faktor penyebab beliau digantungkan dari jawatannya sebagai Timbalan Presiden UMNO.

 

Dalam pada itu, beliau turut menyatakan bahawa kini giliran Datuk Seri Najib untuk melawan kembali setelah mendiamkan diri.

 

“Najib sudah bosan menjadi karung tinju yang digunakan oleh pihak pembangkang, dan Kempen Anti Najib, dan sekarang beliau akan membalas kembali kepada mereka,” katanya.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.