‘Tuan Ziyad: ‘Forbidden Love’ dan ‘Darlingku Mr Cold Mafia’ antara 7 buku dilarang KDN

- Advertisement -

KUALA LUMPUR – Kementerian Dalam Negeri (KDN) mewartakan Perintah Larangan bawah Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 (Akta 301) ke atas tujuh tajuk penerbitan melalui Warta Kerajaan.

KDN dalam satu kenyataan berkata, ia bagi mengelak penyebaran fahaman, ideologi atau gerakan yang boleh menjejaskan keselamatan, ketenteraman awam dan keharmonian masyarakat.

Katanya, tujuh penerbitan ialah ‘Love, Theoretically’ oleh Ali Hazelwood, ‘Tuan Ziyad: ‘Forbidden Love’ oleh Bellesa, ‘Darlingku Mr Cold Mafia’ oleh Nur Firsha Nadia Mohd Noor Kusairi (ShaDhia), ‘Mischievous Killer’ oleh Aira Syuhairah Noradzan (Ariaseva), ‘Suhuf Abraham’ ‘Kougar 2’ oleh Shaz Johar dan ‘The American Roommate Experiment’ oleh Elena Armas.

Tindakan Perintah Larangan bawah Akta 301 adalah satu mekanisme kawalan dan pencegahan sebelum ancaman atau kemudaratan berlaku.

author avatar
Janatul Firdaus Yaacob
-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat