Piala FA: Sathia Yakin The Gladiators Bangkit Padam Duka

KUALA LUMPUR: Ketua jurulatih pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM), B Sathianathan yakin pemain skuad ‘The Gladiators’ bakal bangkit melakar kemenangan sulung pada pusingan kedua Piala FA menentang T-Team di Kuala Terengganu, Sabtu ini.

 

Pengendali berusia 56 tahun itu mengakui walaupun pasukan ATM berada dalam keadaan tenat selepas ditimpa tiga kekalahan berturut-turut dalam aksi Liga Super, namun ia tidak bermakna mereka akan memberi laluan mudah kepada T-Team.

 

“Saya yakin kita akan bangkit nanti namun bukan senang menentang T-Team di Kuala Terengganu kerana saya yakin mereka akan memberikan persembahan cemerlang di laman sendiri,” katanya.

 

Sathianathan berkata demikian ketika ditemui pemberita pada majlis pelancaran Kem Bola Sepak Remaja Allianz (AJFC) 2015 oleh Ketua Pegawai Eksekutif Allianz Malaysia Berhad, Zakri Khir, di sini, hari ini.

 

“Saya minta pemain lupakan tiga kekalahan lalu dan fokus aksi menentang T-Team nanti,” katanya.

 

ATM kini menghuni tangga ke-11 daripada 12 pasukan dalam carta Liga Super tanpa sebarang mata selepas tiga perlawanan.

 

Mereka kalah 0-2, masing-masing kepada Kelantan dan Perak pada 7 dan 14 Februari di Kota Bharu dan Paroi, Negeri Sembilan selain tunduk 1-2 kepada FELDA United FC di Stadium Majlis Perbandaran Selayang pada 21 Februari lalu. – BERNAMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.