Anggota Polis Antara Yang Terlibat Jual Kereta Curi Dihantar Ke Negeri Sembilan

Kuala Lumpur – Lima anggota polis yang dipercayai cuba menjual kereta hasil samun daripada seorang warga Indonesia akan dihantar ke Negeri Sembilan untuk siasatan lanjut.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Tajuddin Md Isa berkata, berdasarkan semakan maklumat yang diperoleh, pihaknya mendapati kecurian kenderaan itu dilaporkan di negeri itu.

“Siasatan awal akan dijalankan di Kuala Lumpur…kita akan hantar kesemua suspek ke Negeri Sembilan untuk siasatan lanjut,” katanya kepada pemberita selepas majlis perasmian Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Cheras oleh Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Mohd Bakri Zinin di sini, Selasa.

Media melaporkan lima anggota polis ditahan selepas dipercayai cuba menjual sebuah kereta mewah yang disamun daripada seorang lelaki warga Indonesia, yang disyaki terbabit dalam jenayah pecah rumah dan curi kenderaan.

Anggota polis itu yang berusia lingkungan 20-an dan bertugas di Cawangan Khas serta Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman ditangkap di tempat berasingan kelmarin dan semalam.

Sementara itu, Tajuddin berkata, kompleks baharu IPD Cheras berkeluasan 22,043 meter persegi itu dibina awal Disember 2010 dan siap sepenuhnya 31 Mac tahun lepas.

Tambahnya, bangunan setinggi tiga tingkat itu beroperasi sepenuhnya awal Januari lepas.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.