Rafizi Kata Notis Muflis, Helah Politik “Murahan” – Lim Sian See

Tulisan asal oleh:
Lim Sian See, Facebook Lim Sian See, 24 September 2017

Rafizi Ramli sangat tidak gembira bahawa notis muflis dicetak di akhbar dan mengatakan bahawa ini akan membuat masyarakat marah pada UMNO.

Beliau berkata ini adalah helah politik “murahan” dan berkata beliau bersimpati dengan orang-orang yang telah kalah kes fitnah itu kerana mereka sudah tua dan penuh dengan amarah.

Tetapi Rafizi mengakui bahawa peguam-peguam itu telah datang dua kali ke rumahnya untuk meninggalkan dua surat.

Rafizi kemudian berkata selepas dua surat itu, peguam itu telah meletakkan perintah mahkamah itu di pintu rumahnya pada 18 September yang mana telah beliau lihat keesokan harinya tetapi Rafizi berkata beliau sibuk dalam masa beberapa hari akan datang dengan lawatan dan menghadiri mahkamah.

Beliau kemudian mengatakan bahawa pengiklanan notis kebankrapan adalah “mahal” dan jarang dilakukan (walaupun kita semua tahu bahawa iklan yang diklasifikasikan dalam kertas tidaklah begitu mahal dan terdapat banyak notis kebankrapan seperti itu yang diiklankan setiap hari).

Rafizi berkata bahawa esok beliau akan pergi dan bayar.

Beliau sudah tahu sejak tahun lalu bahawa beliau telah kalah kes itu dan bahawa beliau telah kalah lagi dalam rayuannya pada bulan Julai – itulah sebabnya beliau meminta derma pada bulan itu. Jadi, ia bukan sesuatu yang baru kepadanya yang harus dibayarnya.

Peguam telah menghantar beberapa notis kepada beliau dan beliau sendiri berkata beliau sedang sibuk – dan sekarang beliau marah apabila hakim memerintahkan supaya notis kebankrapan itu harus diiklankan – yang mana adalah satu proses yang biasa.

Anda fitnah, anda kalah (dua kali), anda tidak membayar, anda mengabaikan notis selama berbulan-bulan dan kemudian apabila proses biasa dilakukan untuk mengiklankan notis kebankrapan, anda mengatakan ia adalah suatu helah politik murahan seorang “lelaki tua yang marah” yang anda bersimpati dengan?

Wow.

Anda sebenarnya tidak memahami keadaan sebenar. Pada penghujungnya, anda hanyalah seorang pakar fitnah bersiri yang telah disahkan mahkamah yang malah berani menggunakan alasan bahawa ia hanyalah satu jenaka apabila berhadapan dengan satu lagi saman fitnah.

Link asal artikel:
https://www.facebook.com/lim.siansee/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.