Kenapa Busuk Hati?

“HINA sangat ke rezeki yang saya cari untuk anak-anak? Apa salah saya jadi pengacara?” kata pelakon popular Rita Rudaini terkilan dengan sikap individu yang memandang rendah terhadap kerjayanya sebagai pengacara program beli-belah dalam talian, CJ Wow Shop.

Rita ketika dihubungi berkata, dia terpanggil untuk membalas mesej peribadi yang dihantar seorang daripada pengguna Instagram apabila berasakan ia bersifat hinaan.

“Saya sedih apabila dia mempertikaikan rezeki yang saya cari untuk anak-anak.

PAPARAN mesej yang diterima Rita Rudaini menerusi Instagram. FOTO Instagram Rita Rudaini
“Mengapa perlu persoalkan cara pengacaraan saya. Keji sangat ke jadi pengacara dan salah ke saya tua? Kenapa dia perlu susah hati sangat dengan kerja saya,” katanya.

Menurut Rita, dia tidak menyukai golongan seperti individu terbabit yang bercakap tanpa berfikir dan menyifatkan golongan seperti itu busuk hati.

“Saya sengaja mendedahkan akaun individu terbabit sebagai pengajaran untuk dia dan orang lain. Saya harap dia menjaga adab dan menjadi manusia yang lebih baik.

“Janganlah bersifat busuk hati pada orang lain. Buat apa nak pertikai rezeki yang Allah SWT berikan kerana setiap manusia ada bahagiannya,” katanya.-Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.