Remaja Perempuan Dinodai Kenalan Wechat

LUNDU – Risau anak gadisnya berusia 14 tahun tidak pulang ke rumah kelmarin, seorang bapa sanggup mencari remaja itu sepanjang malam.

 

Pencarian lelaki berusia 48 tahun itu berakhir dengan kejutan apabila menemukan anaknya telah bermalam dengan seorang lelaki di sebuah resort di sini.

 

Sumber memberitahu, semasa ditemukan, gadis remaja berke­na­an bersendirian dalam bilik ma­na­kala lelaki yang bersamanya sem­pat melarikan diri.

 

“Dia berusaha mencari anaknya sehingga ke resort berkenaan.

 

“Tiba di resort itu, dia terkejut mendapati anaknya berada dalam sebuah bilik bersendirian manakala lelaki bersamanya dipercayai mela­rikan diri melalui tingkap,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

 

Beliau berkata, bapa kepada re­maja itu kemudian membuat la­por­an di balai polis berdekatan.

 

Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Deputi Superintenden Wong Chee Keong ketika dihubungi me­ngesahkan menerima laporan me­ngenai kes tersebut.

 

Katanya, bapa kepada mangsa telah diminta membawa anaknya membuat pemeriksaan di Hospital Umum Sarawak (HUS) di Kuching.

 

“Pemeriksaan yang dilakukan me­ngesan koyakan lama pada kema­luan remaja perempuan tersebut.

 

“Siasatan awal mendapati mang­sa berkenalan dengan suspek melalui aplikasi Wechat sejak tiga bulan lalu dan telah keluar bersa­ma beberapa kali sebelum ini,” katanya.

 

Tambah Chee Keong, siasatan lanjut masih dijalankan dan suspek akan didakwa mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan. – UTUSAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.