‘Kanser Celaka’: Selfie Pesakit Leukemia

Kathryn Cartwright, 23, sedang berjuang melawan penyakit leukemia dan mempunyai 20 peratus peluang untuk hidup, mengambil keputusan mengambil gambar selfie bagi menunjukkan kekuatannya.

Ia merupakan satu gambar yang mengejutkan, menunjukkan tentang perjuangan yang dihadapi oleh pesakit kanser di usia muda.

Dia yang menjadi lemah akibat penyakit itu, terjatuh tersembam dari kerusi rodanya menyebabkan dia mempunyai kesan lebam di muka.

Daripada dia mengasihani diri sendiri, sebaliknya dia mengambil gambar selfie dan menyiarkannya di Internet.

Dia menulis perkataan “F**k cancer” (f**k kanser) menggunakan celaknya bagi ‘menyuarakan’ perasaannya terhadap penyakit itu.

Bercakap kepada Birmingham Mail, Kathryn berkata: “Saya tidak mahu membiarkan kanser memusnahkan hidup saya.”

“Saya bosan menganggu kehidupan orang lain, semua kesan sampingan (penyakit), berjumpa dengan orang baharu diagnosis (penyakit itu) dengan banyak soalan dan melihat Margot Martini yang berusia 21 bulan dari Staffordshire yang bertarung nyawa akibat penyakit ini.

“Ia hanya membuatkan saya begitu marah. Itu sebabnya saya katakan f**k kanser.

“Ia mungkin menyebabkan saya akan mati tetapi sehingga ia berlaku nanti, saya akan meneruskan kehidupan saya. Saya mahu menjalani apa yang saya mahu lakukan.

“Dan saya cuba untuk orang ramai tampil membantu menjadi penderma supaya orang lain tidak berhadapan dengan situasi yang saya hadapi ini,” katanya. – mirror.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.