‘Tidak, Najib Tidak Lakukan Apa Yang Anda Lakukan’ – Lim Sian See

Tulisan asal oleh:
Lim Sian See, Facebook Lim Sian See, 23 Julai 2017

Tidak, Najib tidak melakukan lebih banyak penswastaan Pengangkutan Awam dan kemudian menyelamatkan mereka satu persatu apabila mereka muflis.

Beliau juga tidak melakukan perkara-perkara bodoh seperti mempunyai stesen Masjid Jamek yang tidak disepadukan dan perlu menyeberang jalan yang sibuk untuk menukar laluan kereta api.

Beliau juga tidak membuat perjanjian konsesi yang berat sebelah di mana cukai lapangan terbang dikurangkan untuk membayar untuk ERL peribadi – sama ada penumpang menggunakan ERL atau tidak – dan harga itu dijamin meningkat sebanyak beberapa kali ganda sepanjang tempoh konsesi itu.

Dan Najib tidak membatalkan perkhidmatan bas mini yang popular itu dan memaksa semua syarikat bas lain dijual kepada kroni monopoli yang dipanggil Intrakota yang dengan cepat menjadi muflis dan terpaksa diselamatkan.

Tidak. Najib tidak melakukan apa yang anda lakukan.

Najib mengelak daripada melakukan apa yang anda lakukan dan adalah serius mengenai pengangkutan awam – tidak seperti anda dan cinta anda terhadap perjanjian Proton dan pencekik darah seperti EON.

Berhenti menjadi perasan, Mahathir dan mengaku bahawa anda gagal dalam pengangkutan awam.

——

Link asal artikel:
https://www.facebook.com/lim.siansee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.