Wanita Mengigau Patah Kaki Ketika Cuba Larikan Diri Daripada Polis

Saya tidak berniat untuk melarikan diri daripada polis. Saya mengigau!” dakwa seorang wanita yang mengerang kesakitan selepas terjatuh daripada tingkap bilik rumah flet dua tingkat  di flet Mentari Court pada malam Selasa. 

Wanita berkenaan merupakan seorang daripada 120 orang yang kebanyakan warga asing. Mereka ditahan polis atas kesalahan kerana terlibat dengan penyalahgunaan dadah dan imigresen di bawah Ops Selamat. 

Wanita Indonesia yang berusia dalam lingkungan 30 an, itu mendakwa dia sedang tidur dalam keadaan mengigau ketika mendengar ketukan pintu yang mengejutkan beliau. 

Dia yang panik segera membuka tingkap biliknya dan memanjat keluar. Ketika itulah dia jatuh ke kaki lima bawah. 

“Mangsa patah kaki kanan dan di bawa ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk mendapatkan rawatan,” kata Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner, Azmi Abu Kasim. 

Beliau berkata wanita itu dijumpai tanpa mempunyai dokumen yang sah dan akan didakwa dengan sewajarnya.

“Kami percaya dia cuba melarikan diri,” kata Azmi. 

Beliau berkata terdapat kira-kira 300 anggota polis daripada balai polis daerah, Imigresen, Rela dan pegawai Jabatan Pendaftaran Negara mengadakan serbuan ke Mentari Courts dan Desa Mentari merupakan sebahagian daripada Ops Selamat. 

“Inilah kawasan yang mempunyai rekod sebagai kawasan yang mencatatkan indeks kes jenayah yang tinggi, jadi kami mengambil langkah untuk memastikan ia dapat dikurangkan. 

Operasi bermula pada pukul 6 pagi Selasa dan berakhir 4 pagi Rabu. 

Ops Selamat berlangsung selama 15 hari bermula 21 Julai sempena musim cuti Hari Raya yang bakal menjelma tidak lama lagi.

http://www.mstar.com.my/berita/berita-jenayah/2014/07/23/wanita-mengigau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.