Video: PM Tinjau ‘Op Ledak’ Di Bukit Bintang

Kuala Lumpur – Datuk Seri Najib Razak hari ini meninjau operasi rondaan bersama Polis Diraja Malaysia dan Angkatan Tentera Malaysia bagi menjaga keselamatan awam di sekitar ibu negara.

 

Perdana menteri singgah di pusat beli-belah Pavilion di sini dan meluangkan masa kira-kira 45 minit untuk melihat operasi yang diadakan di situ oleh kedua-dua pasukan.

 

 

Turut hadir Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein; Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar dan Panglima ATM, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin.

 

Khalid berkata, lawatan Najib ialah bagi meninjau operasi bersama PDRM dan ATM di bawah Strategi Lautan Biru Kebangsaan (NBOS) bagi menjaga keselamatan awam di sekitar Kuala Lumpur.

 

“Hasil perbincangan bersama PDRM dan ATM kami bersetuju untuk meneruskan rondaan hingga kita rasa tidak perlu lagi,” katanya hari ini.

 

Beliau berkata seramai 170 anggota PDRM dan 170 anggota ATM terbabit dalam rondaan yang dijalankan selama 24 jam sehari di sekitar kawasan tumpuan orang ramai di Kuala Lumpur.

 

Sementara itu, Zulkifeli berkata rondaan bersama itu adalah untuk memantapkan lagi keselamatan dan keyakinan rakyat dan pelancong asing khususnya selepas insiden letupan yang berlaku di Jakarta pada bulan lalu. – SuaraTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.