Nora Danish & Nadim Sibuk Uruskan Persiapan Perkahwinan?

“MANA semua dapat cerita ini? Saya kan dah kata, kalau saya nak kahwin, saya akan beritahu. Cerita ini semua tak betul dan jangan cepat percaya pada khabar-khabar angin ini,” jelas aktres, Nora Danish tatkala ditebak mengenai khabar angin yang mengatakan dia dan kekasihnya, Nadim Nazri sedang sibuk membuat persiapan perkahwinan.

Nora atau nama sebenarnya Nora Mohd Danish Hanif, 31, berkata, dia dan Nadim tidak pernah membuat apa-apa persiapan waima berbincang hal perkahwinan.

“Buat masa ini kami hanya selesa berkawan baik.

“Jodoh adalah sesuatu yang baik dan siapa kita untuk menolak. Tapi jodoh kami belum tiba tahun ini.

“Malah kami tidak pernah bercerita lagi soal perkahwinan dan fokus kami kini adalah untuk kerjaya dan anak masing-masing,” katanya.

Apatah lagi ujar Nora, sekiranya dia mahu berkahwin kelak, dia mahu majlis pernikahan diadakan seringkas mungkin tanpa barangan hantaran.

“Saya sudah pernah berkahwin, jadi tak perlu lagi barang-barang hantaran. Cukuplah dengan majlis akad nikah sahaja,” katanya.

Bagaimanapun akui Nora, selepas majlis akad nikah, dia mengimpikan majlis resepsi secara sederhana di mana-mana pulau di luar negara seperti Phuket atau Bali untuk meraikan hari bahagianya itu bersama keluarga tercinta.

“Lagipun saya memang dah lama teringin nak buat majlis ala ‘beach wedding’.

“Saya suka berkunjung ke Bali malah ia dah seperti rumah kedua saya.

“Saya sukakan tempat-tempatnya dan makanan di sana sedap-sedap,” katanya yang ditemui pada majlis Doa Selamat sempena penggambaran filem terbaharu terbitan MIG, ‘Hantu Bungkus Ikat Tepi’, bertempat di Wisma Metrowealth, Petaling Jaya, kelmarin.

Fikir positif

Dalam pada itu, ditanya mengenai kekerapannya berkongsi gambar bersama Nedim di laman Instagram dan penerimaan dirinya andai suatu hari nanti hubungan mereka tidak berkekalan, Nora menjawab;

“Saya cumalah manusia biasa seperti orang lain yang suka kongsi momen-momen indah yang dilalui.

“Namun seandainya hubungan kami tidak berkekalan, saya sudah dewasa, dia juga sudah dewasa, jadi pastinya kami berdua akan dapat menerima semua itu.

“Saya harap semua dapat doakan yang terbaik untuk saya,” katanya.

Berkongsi mengenai hubungannya dengan anak Nadim, Nora berkata Nedre baharu berusia dua tahun dan anak kecil itu tidak mempunyai masalah untuk rapat dengan sesiapa pun.

“Begitu juga dengan hubungan Rayqal dan yang lain-lain.

“Dia amat penyayang dan kadangkala bila jumpa kanak-kanak yang lebih kecil, dia akan peluk dan menciumnya,” katanya.
Letak syarat

Sementara itu, berkongsi perkembangan terbaharunya, Nora berkata, dia bakal sibuk di lokasi penggambaran filem komedi seram berjudul Hantu Bonceng Ikat Tepi.

Filem arahan Hashim Rejab itu, akan memulakan penggambaran di sekitar lembah Klang pada 23 Februari ini.

Selain Nora, antara barisan pelakon lain yang turut menjayakan filem ini seperti kumpulan Jambu iaitu Taukeh dan Yus, Abam (Bocey), Farid Kamil, Kartina Aziz, Zalif Sidek, Atikah Suhaime, Ruminah Sidek, Niezam Zaidi dan ramai lagi.

“Selepas selesai penggambaran ini saya akan terlibat dengan penggambaran drama bersiri dan memang target saya untuk buat drama bersiri setahun sekali,” katanya.

Nora berkata, dia baharu sahaja pulang dari bercuti di Bali bersama anaknya susulan mempunyai masa yang begitu lapang untuk dia bersama Rayqal.

“Saya sepatutnya terlibat dengan penggambaran bersama produksi luar dan saya telah blok bulan Februari dan Mac kerana mereka.

“Apatah lagi mereka telah meminta saya berbuat demikian semenjak akhir tahun lepas.

“Tapi alih-alih kini pelbagai alasan diberikan dan saya juga terpaksa ambil projek lain.

“Tapi agak rugi juga kerana pendapatan saya untuk bulan ini tiada setelah saya blok bulan ini untuk mereka.

“Dulu saya selalu dengar keluh kesah artis lain, kini ia terjadi pula pada saya.

“Jadi sekiranya selepas ini ada yang menawarkan saya berlakon, termasuk produksi terbabit, selepas mereka beri deposit baharu saya blok tarikh.

“Kalau blok sekadar dari mulut sahaja agak susah untuk saya terima,” katanya kesal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.