Benda Misteri Berupa Bongkahan Ais Jatuh Dari Langit, Setelah Diuji Makmal Ternyata Najis Manusia

Objek misteri seberat 12 kilogram jatuh dari langit. Peristiwa tersebut menggemparkan  penduduk desa Fazilpur Badli di Gurgaon, India.

Bunyi tersebut cukup kuat didengari. Benda tersebut seperti batu yang ditutupi dan dipecahkan apabila jatuh ke tanah.

“Ada benda besar jatuh dari langit pada hari Sabtu pagi, yang menyebabkan bunyi yang kuat apabila ia mengenai tanah, mengejutkan penduduk dan segera mencari datang dari mana,” kata Vivek Kalia kepada BBC.

Walau bagaimanapun, selepas batu-batu kecil itu dihantar oleh pihak berkuasa tempatan ke makmal untuk ujian, hasilnya jauh daripada yang dikatakan  penduduk.

“Ia merupakan sisa buangan manusia di tengah-tengah angkasa oleh kapal terbang, pegawai forensik menghantar sampel ke makmal di Bhondi,” tambah Kalia.

Penduduk dilaporkan kerap menjumpai sisa yang jatuh dari pesawat, termasuk bongkah ais berwarna biru, yang dihasilkan daripada pewarna kimia yang ditambah di air tandas dan membeku di ketinggian tertentu.

Sisa tandas pesawat harus disimpan dengan ketat di dalam tangki pesawat dan hanya dapat dikosongkan dengan membuka tuil di atas pesawat. Namun kebocoran kadang terjadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.