Baju Isteri Pun Nabil Kena

PENGACARA, Nabil Ahmad, 34, menganggap komen negatif netizen mengenai pemakaian isterinya, Zira atau nama sebenarnya Nazirah Ayub dalam satu gambar yang dimuat naik ke Instagram, adalah sesuatu yang tidak perlu diberi perhatian.

“Zaman sekarang, apa yang kita buat atau pakai, orang tetap akan bercakap. Netizen memang gemar menulis sesuatu yang mereka suka,” kata Nabil kepada Harian Metro.

Tambahnya, pernah juga dia membuka profil netizen yang menulis komen negatif di laman sosial miliknya dan isteri.

“Kadang-kadang, ada profil yang saya buka, gambar mereka pun tak senonoh. Pernah sekali saya buka profil netizen di Twitter dan perbincangan mereka adalah mengenai perkara lucah,” katanya.

Menurut Nabil, dia sebagai manusia tidak mahu bercakap perkara bukan-bukan kerana sedar, dia punya anak yang sedang membesar.

“Saya dan Zira adalah orang yang sentiasa berfikiran positif. Saya tak suka bercakap pasal orang lain kerana anak-anak saya sedang membesar. Saya tak mahu nanti kalau apa yang saya katakan, akan kena kepada anak-anak saya,” katanya.

Katanya lagi, banyak perkara besar lain yang perlu diperbincangkan berbanding pakaian isterinya.

“Kalau artis yang mereka minat berbogel sekali pun, tetap akan nampak sopan dan tak salah di mata mereka.

“Banyak lagi hal lain yang boleh mereka bincangkan contohnya, isu lelaki berpakaian wanita. Kenapa mereka menyokong dan tidak perdebatkan?” soalnya.

Nabil juga berpesan kepada netizen yang sentiasa menulis komen negatif supaya mendoakan isterinya.

“Kepada netizen-netizen yang suka menulis kecaman dan komen negatif, apa kata sama-sama doakan supaya saya dan isteri dibuka pintu hidayah buat kami. Itu lebih baik,” katanya.

Komen-komen negatif itu dilemparkan netizen terhadap gambar dimuat naik Zira di Instagramnya semalam.

Dalam foto itu, Zira bergambar bersama Nabil dan mengenakan pakaian yang dikatakan mencolok mata.-Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.