Selfie Ketika Tafakur: Diri Sejijik Ahli Neraka, Kan Dah Kena Block – Azwan Ali

Kuala Lumpur – Gara-gara gambar ‘Selfie’ ketika ribuan rakyat Malaysia sedang bertafakur bagi mengingati mahas nahas MH17, pengacara Azwan Ali dikritik hebat oleh pelbagai lapisan masyarakat yang tidak bersetuju dengan tindakannya yang dilihat ingin mencari publisiti murahan.

Hasil tinjauan SuaraTV mendapati,  mereka merasakan tindakan Azwan itu sangat melampau dan tidak sensitif kerana tidak menghormati perasaan khusus kaum keluarga waris yang sedang bersedih.

“Post (gambar) ini sangat (tidak) sensitif, bayangkan mereka adalah keluarga awak dan apa awak rasa kalau org selfie tempat pengebumian keluarga awak?… gambar ni sangat melampau dan sensitif!…nak block saya silakan..itu saja yang awak mampu buat…lari dari bayang2 diri sendiri…” ujarnya.

Manakala salah seorang rakan kepada mangsa yang terlibat dengan nahas tersebut berkata beliau marah dan sedih dengan tindakan tersebut.

“Kawan saya salah seorang mangsa terhempas disitu, saya x dpt menghadiri ke pengebumian beliau… Lagi saya sedih nampak kamu selfie diri sendiri di tempat penghormatan orang, sampai bila nak dicaci dimaki dibenci dek ramai?…x malu ke?..ana maruah lelaki anda?.” katanya.

Selfie Azwan Ali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selfie Azwan Ali 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azwan di dalam caption gambar yang ‘selfie’ yang dimuatnaik melalui akaun media sosialnya berkata, beliau bersama rakyat Malaysia sedang bertafakur

SEMUA KAUM BERSAMA TRULY DIVA AA BERTAFAKUR DI DATARAN MERDEKA 22 OGOS 2014 UTK MANGSA TRAGEDI MH17 ! AL FATIHAH” ujarnya di laman Instagram dan Twitter siang tadi.

Selfie Azwan Ali 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekoran kritikan dan cemuhan yang diterima itu, Azwan telah menyekat akses mereka dari laman sosialnya.

YEAYYYYYY MY PA GAJI RM3K SEMINGGU BLOCKED LAMBAKAN #MELAYULAKNATULLAHMSIA! YEAYYYY ! WELL DONE!.

“DAH TAHU DIRI TU SEJIJIK JIJIK.AHLI NERAKA? ADA HATI NAK CROSS ? KANNN DAH KENA BLOCKED ? #MELAYULAKNATULLAHMSIA” ujar Azwan pula.

13 thoughts on “Selfie Ketika Tafakur: Diri Sejijik Ahli Neraka, Kan Dah Kena Block – Azwan Ali

  • August 22, 2014 at 8:05 pm
    Permalink

    Si azwan ali ni ahli neraka..lahir sepatutnya patut babi tp blh jd manusia

    Reply
  • August 22, 2014 at 9:54 pm
    Permalink

    Kau tunggulah nanti masa mungkar & nangkir menyoal kamu dikubur Nantucket wahai kaum nabi luth … skrg berseronoklah kamu..bila ajalmu tiba… kulit kamu akan disiat siat dlm kubur …masa itu baru kau akan menyesal dgn perbuatan kamu semasa dominos. Ajal itu pasti.

    Reply
  • August 22, 2014 at 10:39 pm
    Permalink

    Kecian eh tgk manusia cm nie suke sgt kutuk org…tapi tk tgk kekurangan diri sdiri..sad!!

    Reply
  • August 23, 2014 at 5:29 pm
    Permalink

    Wahai manusia durjana, pabila kamu disoal dialam kubur nanti…mulut kamu akan terkunci…hanya lidah akan berkata kata bagi pihak kamu, jadi awasilah lidah & perbuatan kita semasa hayat. Apa yg kita katakan akan memakan diri kita sendiri. Bersiap sedialah kamu wahai umat nabi luth… Azwanali

    Reply
  • August 23, 2014 at 5:49 pm
    Permalink

    Dia ni org UMNO, mmg tak terkejut lah.

    Reply
    • August 24, 2014 at 1:15 am
      Permalink

      apalah bodoh punya komen ni? apa lak kena mengena dgn politik? bila org buat hal jer kaitkan dgn politik.. jgn terlalu taksub sgt dgn politik ni.. tgk keadaan negara luar tu pun dh ckup sbgai pengajaran.. apa yg AA bengong ni buat adalah personal dia n xde kena mengena dgn politik pun.. pelik tul org pikiran sempit mcm ko ni.. sama je mcm AA yang bongok tu.. dia mati sok hantu sumer berselfie atas kubur dia.. sengal punya manusia

      Reply
      • August 24, 2014 at 10:58 pm
        Permalink

        Ada org bodoh nk kaitkn dgn politik.. AA adik kpd azmin ali ko x nk sebut pulak.. bangang!

        Reply
    • August 24, 2014 at 8:54 am
      Permalink

      bodoh sgt si irfan ni..umno pun x terima org mcmni..suka2 kaitkan dgn politik..bukan ke ni ajaran anwarisma..golongan gay yg melampaui batas..nauzubillah

      Reply
  • August 24, 2014 at 8:09 am
    Permalink

    AA ini mmg buat publisiti murahan. meracau sana sini. bmegah sana sini.. apakh amalan dia sblm ini mbuatkn dia mcm itu? kalau kita pergi ke Tanah Suci, hati kena bersih. mulut apatah lagi. mungkin ada amalan dia d muka bumi ini, bila dia ke Tanah Suci, dia balik terus jadi mcm ini dan smakin hari smakin teruk.. hanya AA dan Allah swt sj yg tahu..

    Reply
  • August 24, 2014 at 5:22 pm
    Permalink

    apala korang ni maki AA mcm la korang tu ahli syurga. korang pon 2×5 mcm AA..ntah2 lg truk. pasal selfie kat dataran pon korang nak sawan ckp AA bkn2 mcm tak da otak korang ni. kalu dia selfie kat klia masa org tafakur ok la korang nak melalak pon. AA ni ada gak pegi buat umrah 5,6 kali..korang ni camana. korang tau ke amalan buruk baik dia..ada korang join sama buat amalan tak baik smpai ckp camtu. cermin diri kita dulu.

    Reply
  • August 24, 2014 at 5:48 pm
    Permalink

    Siapa la kita nk menghukum seseorg dgn mengatakan dia ahli neraka..allah itu lebih maha mengetauhi,lebih maha penyanyang..xde dosa pn AA nie nk selfi..kt kubur ke..ke tmpt org brtafakur ke..org yg pg tu pn bkn nye ade prsaan sgt..lw yg rse sgt pn fmily n rkn2 trdekat je..yg lain smua tu auta je lebih..selak je nk g..ksian..melayu nie sensitif je lebih..buang la sifat sensitif tu..perosak bngsa dn negara..lw dye menghina agama bru la kita kne sensitif sungguh2..ini smua poyo..

    Reply
  • August 24, 2014 at 11:54 pm
    Permalink

    macam sial g…. dunia penuh dngan fitnah… sial bangkai azwan a……

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.