Kanak-Kanak Dirogol Jiran

BETONG: Seorang kanak-kanak perempuan berusia 9 tahun dirogol oleh jiran yang sering membantu dia mengambil kiub ais daripada rumah ibu saudaranya. 

Insiden itu berlaku pada pukul 2 pagi Selasa apabila mangsa yang berasal dari Kampung Hilir Supa, Spaoh diminta pergi ke rumah ibu saudara yang tinggal berhampiran dengan rumahnya untuk mengambil sedikit kiub ais.

Suspek yang berusia 16 tahun sepatutnya membawa mangsa ke rumah ibu saudaranya sebaliknya dia membawa mangsa ke rumahnya dan merogolnya.

Mangsa turut dipukul oleh suspek kerana cuba melawan. Selepas melalui pengalaman getir itu, suspek kemudiannya menghantar mangsa ke rumah ibu saudaranya, sebaik sahaja tiba dia menangis dan menceritakan apa yang berlaku kepada ibu saudaranya.

Sementara itu, seorang lelaki turut ditahan atas dakwaan merogol pada petang Selasa.

Suspek yang berusia 22 tahun itu bekerja di sebuah kilang di Pending didakwa merogol mangsa yang berusia 13 tahun dan berasal dari Petra Jaya.

Menurut sumber, mangsa telah keluar rumah untuk berjumpa dengan suspek. Selepas mangsa tidak pulang ke rumah pada hari berkenaan, ibu bapanya mula bimbang dan membuat laporan di balai polis Gita pada Isnin.

Mangsa pulang ke rumah selepas mengetahui keluarganya membuat laporan polis berhubung kehilangannya. Dia turut mengaku telah mengadakan hubungan seks dengan suspek. Suspek kini direman sementara menunggu siasatan selesai dijalankan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.