‘Ceramah Bodoh, Duit Gaji Haram Bukan Untuk Polis Malaysia’

Kuala Lumpur – Pendakwah agama, Nahar Afandi Ghazali berkata kenyataan kesat yang dilemparkan ketika kuliah Subuh di Pulau Pinang Sabtu lalu bukan ditujukan kepada polis di negara ini.

 

Menurut anak kepada pengasas Tarbiyah Islamiyah Darul Atiq itu, walaupun beliau mengakui ada mengeluarkan kenyatan tersebut namun ia tidak ditujukan kepada polis Malaysia semata-mata.

 

“Saya memang ada mengeluarkan kenyataan tersebut tetapi tidak bermaksud ia ditujukan kepada anggota polis Malaysia semata-mata” katanya memetik laporan polis yang dibuat malam semalam.

 

Nahar membuat laporan di balai polis Rasa, Hulu Selangor sejurus selepas dimaklumkan oleh anak muribnya berhubung rakaman klip video ceramah yang tersebar di media sosial itu.

 

Terdahulu Nahar mendakwa tindakan anggota polis yang bertugas ketika solat Jumaat adalah bertentangan dengan hukum Islam dan gaji yang diperolehi oleh mereka adalah haram.

 

Beliau di dalam ceramah yang sama turut menyifatkan kenderaan yang dinaiki oleh rakyat di negara ini seperti babi kerana mengunakan perkhidmatan bank yang  mengamalkan amalan riba.

 

Rata-rata pengguna Facebook kemudiannya menyifatkan kata-kata nista yang dituturkan itu bukan merupakan sebahagian daripada Islam sambil menggesa pihak berkuasa segera mengambil tindakan. – SuaraTV

 

 

 

 

2 thoughts on “‘Ceramah Bodoh, Duit Gaji Haram Bukan Untuk Polis Malaysia’

 • February 23, 2016 at 9:18 am
  Permalink

  Kita pergi masjik naik BABI…tapi kau pergi CERAMAH naik BABI dan MULUT MACAM BABI

  Reply
 • February 23, 2016 at 9:26 am
  Permalink

  Terlajak bawak kereta boleh gostan ustaz, tapi terlajak cakap inilah padahnya. Nasihat saya utk ustaz kalau nak jadi glamour di sini bukan gelanggangnya. Ustaz masuk maharaja lawak lagi baguslah…!!! Ustaz teruslah mengaji dan mengkaji adab2 dalam ilmu dan berceramah.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.