Carrick Kekal Bersama United Semusim Lagi

London – Michael Carrick telah menandatangani kontrak baru selama setahun dengan Manchester United, yang menjadikannya akan kekal di Old Trafford untuk satu dekad.

 

Pemain tengah, yang perjanjian sebelum ini akan tamat pada musim panas telah sah menandatangani kontrak baru bersama United sehingga 2016.

 

Pemain berusia 33 tahun itu telah dibawa dengan harga 18.6 juta pound dari Tottenham pada tahun 2006 tetapi United menghadapi risiko kehilangannya secara percuma pada musim panas ini sehingga terma baru telah dipersetujui.

 

Carrick, yang dilantik sebagai penolong kapten oleh Louis van Gaal, telah membuat 376 penampilan untuk United, dengan memenangi lima gelaran Liga Perdana dan Liga Juara-Juara.

 

“Ia adalah hebat untuk tahu bahawa saya boleh meneruskan perjalanan yang luar biasa saya dengan kelab yang hebat ini di bawah Louis van Gaal.

 

“Kami semua sangat menumpukan perhatian kepada kelab ini kembali, di mana ia tergolong dan bersaing dengan pasukan terbaik di dunia,” kata Carrick yang dilaporkan oleh ESPN.

 

“Dia penting kerana boleh membaca permainan sebagai pemain di atas padang, jadi dia boleh membimbing (rakan sepasukannya).

 

“Tetapi, dia masih boleh meningkatkan lagi permainannya,” kata Louis Van Gaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.