Pasangan Hilang 3 Bulan Akhirnya Ditemui Berpelukan, Tapi Keadaannya Seperti Ini

Hidup dan mati manusia memang tidak dapat kita ketahui. Manusia boleh merancang, tapi Tuhan yang menentukan. Peristiwa tak dijangka ini dialami sepasang kekasih bernama Rachel Nguyen, 20 dan Rachel Nguyen yang berusia 21 tahun.

Rachel Nguyen dan Joseph Orbeso

Pasangan kekasih ini dikhabarkan hilang semasa mendaki tiga bulan yang lalu. Kedua-duanya hilang di Taman Negara Joshua Tree, California, Amerika Syarikat pada 28 Julai lalu.

Taman Nasional Joshua Tree

Ayah Joseph, Gibert Orbeso, yang mengetuai pencarian besar-besaran untuk mencari anaknya, akhirnya berasa lega selepas menemui mayat anaknya.

“Saya rasa kita boleh kes tutup pencariannya. Kami tahu kami akan menemuinya dan itulah tujuan utama kami, untuk mencarinya.

“Saya gembira melakukannya dengan orang-orang hebat  dan bersama yang lain. Saya akan mengatakan kepada Joseph bahawa saya sangat menyayanginya. Saya harap mereka boleh berehat dengan tenang sekarang,” kata Gilbert.

Joseph Orbeso

Pembungkus makanan, botol air dan serpihan sisa yang lain dijumpai di sekitar jalan dan membuatkan pencarian mencari jejak pasangan itu lebih mudah.

Carian mengatakan bahawa mayat Joseph dan Rachel saling berpelukan.

Gilbert menambah bahawa dia tidak pernah putus asa untuk mencari pasangan itu.

“Saya percaya bahawa saya akan menemuinya. Saya tidak tahu bila, tapi saya mendapat jawapan saya hari ini.” katanya.

Rachel Nguyen

Pasangan tersebut dilaporkan hilang selepas mereka gagal mendaftar keluar dari hotel tempat mereka menginap. Pihak berkuasa berkata sebuah ping dari telefon bimbit Joseph telah dirakamkan di taman hari sebelumnya.

Kereta pasangan itu kemudian ditemui di taman. Suhu di atas 100 darjah pada akhir bulan Julai dan tidak pasti sama ada pasangan itu mempunyai air dan bekalan.

Pihak berkuasa berkata mayat tersebut akan dikenal pasti secara mendalam selepas  bedah siasat dijalankan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.