Mandi Duit Bukan Riak, Tuntutan Video Muzik I Am Me – Vida

Jutawan kosmetik Datuk Seri Vida atau Vida, mengakui kos pembikinan muzik video lagu ‘I Am Me’ mencecah hampir RM1 juta.

Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman, berkata, disebabkan mahukan kelainan dalam muzik video itu dia melaburkan duit yang agak banyak untuk menanggung kos pembikinan, kostum dan barang kemas.

“Kos keseluruhan hampir sejuta. Saya membeli khas barang kemas untuk dipakai ketika penggambaran. Bukan apa, ini konsep yang ingin ditonjolkan sesuai dengan lirik lagu.

“Kos pembikinan mencecah RM180,000, pakaian dan prop RM80,000, prop tambahan RM30,000, cincin berlian RM300,000 dan beberapa barangan kemas lain bernilai ratusan ribu.

“Muzik video ini sangat mewah dan luar biasa. Ini muzik video pertama seumpamanya di negara kita yang digarap sebegitu. Diakui proses pembikinan sangat susah ditambah dengan jadual kerja saya yang padat.

“Saya bukan riak tetapi mahu ekspresikan lirik ‘living lavida’ yang berkaitan dengan duit. Ini kerana bila bercakap fasal duit, ia memang menarik minat orang.

“Semua elemen kemewahan yang didambakan ramai orang ada dalam muzik video ini. Apa saya boleh katakan, ia memang menarik dan tidak sabar menunggu hasilnya,” katanya, petik Gempak.

Muzik video arahan Ghaz Abu Bakar itu bakal dilancarkan hujung bulan ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.