Heboh! Penampakan UFO Di Himalaya

LADAKH, NEPAL – Pemburu objek terbang misteri atau UFO, menemui penampakan yang jelas sebuah kapal asing yang terapung di atas puncak Gunung Everest.

Dipetik dari laman TheSun.co.uk pada hari Isnin (19/2/2018), penampakan dikesan pada rakaman video dan gambar dengan pembesaran dua bilion pixel.

Kedua-dua bukti menunjukkan objek hitam elips melayang di atas puncak Himalaya, sebelum tiba-tiba menghilang tanpa jejak. 

Sesetengahnya mengesyaki penampakan UFO adalah drone, kerana berat dan bentuk siluet cukup untuk menjelaskannya.

Walau bagaimanapun, tuduhan itu dipersoalkan kerana tidak ada kemungkinan jelas untuk menjelaskan mengapa objek asing tiba-tiba hilang.

Treler video itu diambil daripada rakaman David Breashears, seorang aktivis filem dokumentari, untuk keperluan projek pembuatan filem tentang kehidupan di ekstrim Himalaya.

Rakaman filem berkaitan telah dilakukan sejak 2012, tetapi baru melalui proses penyuntingan sejak tahun lalu.

Dalam proses penyuntingan ini, rupa UFO hanya direalisasikan.

“Kami tidak boleh menyebutnya, tapi pastinya, sangat misteri, dari bentuk, tujuan terbang dan sebab di sebalik sekilas kehadirannya,” jelas Breashears. 

‘Kawasan 51’ di Himalaya

Kumpulan pemerhati UFO Hari ini, yang mengambil inisiatif untuk menganalisis bukti gambar yang berkaitan, mengatakan bahawa kawasan rahsia yang mirip dengan kawasan 51 sangat mungkin berada di sekitar lokasi penglihatan.

Dakwaan itu membantu memperkuat spekulasi mengenai kewujudan lokasi rahsia – yang berkaitan dengan UFO – di rantau Ladakh, wilayah sempadan China dan India berhampiran Himalaya.

Beberapa fail CIA yang dibocorkan pada 2017, telah menyentuh dakwaan tersebut.

Telah dilaporkan bahawa terdapat sebanyak tujuh kali penampilan objek asing yang kelihatan di atas langit Nepal, Bhutan dan utara India pada tahun 1968.

Satu laporan bahkan menyebutkan kehadiran objek yang diterangi yang terkadang berkedip cahaya, disertai dengan bunyi kilat yang cukup besar.

Laporan yang berkaitan juga menyebutkan penemuan objek berbentuk cakera logam besar.

Objek asing mempunyai diameter kira-kira 183 cm dan ketinggian kira-kira 120 cm.

Objek asing ditemui di sebuah kawah di rantau pergunungan, yang terletak kira-kira satu kilometer timur laut Pokhara Town di Nepal.-SuaraTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.