Penganggur Dipercayai Bakar Rumah, Berang Ibu Tak Beri Wang

Seorang penganggur dipercayai tergamak membakar rumah keluarganya di Jengka 11, Maran semalam, selepas marah apabila ibunya enggan memberinya wang, kata Ketua Polis Daerah Maran DSP Norzamri Abd Rahman.

Beliau berkata suspek berusia 37 tahun yang mempunyai empat rekod lampau berkaitan kesalahan dadah dipercayai melakukan perbuatan itu pada 2 petang, dan difahamkan telah dua hari mengugut untuk berbuat demikian.

“Kebakaran itu bagaimanapun tidak menyebabkan kecederaan kerana ibu suspek yang berusia 66 tahun keluar untuk menetap bersama seorang lagi anaknya kerana bimbang dengan kelakuannya yang agresif.

“Suspek berjaya ditahan berhampiran kawasan rumah itu dan daripada siasatan awal, suspek dipercayai memulakan kebakaran dengan membakar tilam di dalam rumah itu,” katanya kepada pemberita hari ini.

Norzamri berkata rumah separa kayu dan batu itu musnah 80 peratus dan kerugian dianggarkan kira-kira RM90,000.

Katanya kes itu disiasat mengikut Seksyen 436 Kanun Keseksaan iaitu melakukan khianat menggunakan api yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan denda, jika sabit kesalahan.- Bernama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.