Bekas Suami Syura Mahu Rujuk

Bekas suami Syura iaitu Mohd Fadhly Md Yassin merayu penyanyi itu agar menerima cintanya semula dan bersedia untuk rujuk kembali kerana masih mempunyai perasaan sayang terhadapnya.

Memetik kenyataan di mStar online, Mohd Fadhly, 33, berkata, dia berharap Syura atau nama sebenarnya Zuraidah Badron bersetuju untuk memulakan kehidupan baharu bersama tiga anak mereka yang sedang membesar.

“Sejak dari awal saya tidak pernah terfikir untuk bercerai tetapi perkara sudah berlaku dan saya sudah pun merujuk dengannya secara lisan bulan lalu.

“Tetapi nampaknya dia tetap dengan pendiriannya untuk berpisah dan saya masih berusaha untuk memenangi kembali hati dia,” katanya kepada mStar Online.

Terdahulu, Mohd Fadhly yang merupakan seorang guru sekolah hadir ke Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan di sini pada Khamis untuk mendapatkan pengesahan lafaz rujuk yang dibuat terhadap Syura pada 10 November lalu secara lisan.

Bagaimanapun kes berkenaan ditangguhkan selepas Syura, 28, yang juga juara program Masterchef Selebriti Malaysia musim kedua, gagal menghadirkan diri pada sidang tersebut.

Hakim Syarie Ab Malek Awang menetapkan 20 Januari 2015 untuk sebutan semula kes berkenaan.

Mohd Fadhly turut mendedahkan mereka sah bercerai talak satu pada September lalu.

Dalam pada itu, Mohd Fadhly berkata, sejak bercerai hidupnya dirasakan kosong tanpa kehadiran isteri disisinya selain ia mula memberi kesan kepada anak-anak mereka.

“Hidup saya kosong tanpa dia dan ia mula memberikan kesan kepada anak-anak kami yang sedang membesar.

“Saya tidak pernah bencikan dia malah menyintai dia namun keputusan sama ada untuk meneruskan perkahwinan ini terletak ditangannya,” kata Mohd Fadhly.

“Sekiranya tiada lagi jodoh diantara kami, saya akan memohon pertukaran sekolah di Johor supaya dapat membesarkan anak-anak yang kini di bawah jagaan ibu saya,” katanya yang juga memberitahu dia reda sekiranya Syura masih dengan keputusannya dan berhasrat untuk memohon pertukaran sekolah dari Kuala Lumpur  ke Johor Baharu bagi membolehkan dia membesarkan tiga anak mereka di sana. – Mstar Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.