Izreen Diburu Ramai Lelaki Selepas Berstatus Janda

Petaling Jaya – Pelakon Izreen Azminda mendedahkan ada lelaki cuba mendekatinya selepas lima bulan dia memeggang status janda.

Bagaimnapaun, Izreen, 29, berkata, dia belum bersedia untuk menerima mana-mana lelaki dalam hidupnya buat masa ini kerana bimbang hatinya akan disakiti oleh golongan itu.

Saya tak izin orang menyakiti hati saya dan untuk masa terdekat ini, memang ramai yang mencuba mendekati saya tetapi saya belum bersedia.

“Bagi saya apa yang berlaku masih baru dan biarlah saya beri tumpuan kepada anak dahulu,” ujarnya kepada mStar Online.

Tambahnya, banyak aspek yang perlu diambil kira selepas  memegang status ibu tunggal.

Izreen berkata, lelaki yang ingin mendekatinya juga perlu menerima anaknya Muhammad Umar Adrian yang kini berusia setahun tiga bulan.

“Sudah tentu saya perlu utamakan anak saya dahulu, kalau seseorang lelaki itu mahu mengenali saya, dia perlu terima anak saya juga,” ujarnya.

Sementara itu, mengulas tentang status janda yang dipikulnya Izreen tidak merasakan ia sebagai bebanan.

Baginya, status tersebut hanya sekadar gelaran dan ia tidak memberi sebarang tekanan kepadanaya dalam meneruskan kehidupan.

“Orang sekarang sudah maju dan tidak ada masalah dengan status atau gelaran janda.

“Saya sendiri tidak anggap ia sebagai tekanan, hanya segelintir masyarakat yang memberi komen negetif tentang perkara itu yang membuatkan saya tertekan,” katanya.

Izreen berkata, apa yang membeza kehidupannya selepas berstatus ibu tunggal apabila banyak perkara perlu dilakukannya sendiri.

Dia akui pada mulanya agak sukar untuk melaluinya seorang diri, namun banyak yang dipelajari terutama dalam menguruskan hal-hal kehidupan.

Dalam pada itu, bercakap tentang pelakon yang sering digosipkan dengannya iaitu Amar Baharin, Izreen berkata, hubungan mereka rapat  sebelum dia berumah tangga lagi.

“Amar kawan yang baik dan kami berkawan sejak saya anak dara lagi tetapi orang tidak ambil perhatian kerana kami tidak popular ketika itu,” ujarnya.

Izreen sebelum ini pernah berkahwin dengan Muhammad Riza Baharuddin dan mereka telah bercerai pada 9 Jun 2014 selepas mendirikan rumah tangga kira-kira hampir dua tahun.

Pasangan itu berkahwin pada 31 Ogos 2012 di Alor Setar, Kedah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.