Lelaki Ini Sanggup Berpakaian Seperti Wanita Selama 2Dekat Untuk Gembirakan Ibunya

GUANGXI, CHINA – Video seorang lelaki berpakaian cheongsam demi menceriakan ibunya yang sudah uzur, viral di media sosial negara itu.

Lelaki yang tidak diketahui identitinya itu menunggang motosikal roda tiga, sementara ibunya duduk berehat di belakang. Dia kemudian melayan dan menyuap makanan pada ibunya meskipun orang sekeliling memandangnya dengan pandangan yang aneh kerana dia memakai cheongsam berbunga biru.

Menurut lelaki itu, dia telah berpakaian seperti itu sejak dua dekad (1990+) yang lalu selepas kakaknya meninggal dunia.

“Selepas kakak meninggal dunia, ibu mengalami masalah kesihatan mental. Jadi, untuk membuatkan dia kembali ceria seperti biasa, saya mula berpakaian seperti perempuan agar dia menyangka kakak saya telah kembali ke pangkuannya,” katanya.

Selepas melihat ibunya begitu gembira melihat dirinya yang disangka mendiang kakaknya, dia tahu yang dia tidak dapat kembali berpakaian seperti lelaki. Kini, dia langsung tiada pakaian lelaki.

Bagi menyara kehidupan mereka berdua, lelaki itu bermain seruling di jalanan dan meraih wang dari mereka yang sudi membantu. Lelaki yang dianggarkan berusia lingkungan 40-an ini tidak pernah berkahwin dan sepanjang hidupnya dihabiskan bersama ibunya.

Dalam video tersebut, ibunya berkata, “Anak perempuan saya telah mati. Sekarang, dialah anak saya,” katanya.

Bagi lelaki itu, dia tidak kisah apa yang orang kata mengenai dirinya. Apa yang penting, ibunya sihat dan gembira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.