Kanak-Kanak Usia Setahun Lemas Dalam Tong Hitam

KUALA LANGAT – Seorang budak lelaki berusia setahun sembilan bulan yang ditemui tertonggeng di dalam sebuah daripada dua buah tong simpanan air di rumah keluarganya di Taman Pahlawan, Teluk Panglima Garang dekat sini kelmarin meninggal dunia semalam.P1330688

Sebelum kejadian pada pukul 4 petang, ibu mangsa, Aminah Samion, 39, yang sedang memasak untuk makan malam buat keluarganya tiba-tiba menyedari kelibat anak bongsunya, Mohamad Syawal Firdaus tidak kelihatan di dalam rumah.

Sebelum kejadian pada pukul 4  petang ibu mangsa,Aminah Samion,39 yang sedang memasak untuk makan malam untuk keluarga.tetiba dia menyedari kelibat anak bongsunya,Mohamad Syawal Firdaus  tidak kelihatan dalam rumah.

Selepas beberapa minit ibu kepada mangsa lemas hancur luluh hatinya setelah menemui anaknya tertonggeng dalam sebuat tong berisi air dilaman di hadapan rumah.

Ibu mangsa menarik keluar mangsa dari tong dan memangkunya yang pada ketika itu seluruh bahagian badan basah tetapi mata masih terbuka,dan pada ketika itu juga Mohamad Syawal Firdaus masih sedar  tapi amat tidak bermaya.

Ibu mangsa,Aminah Samion kemudianya membawa Mohamad Syawal Firdaus kesebuah klinik sebelum dipindahkan ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang dan kemudian di rujuk ke Hospital Ampang,Bagaimanapun pada pukul 3 pagi semalam Mohamad Syawal Firdaus disahkan meninggal dunia.

Mohamad Syawal Firdaus dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Medan pada pukul 12.30 tengah hari semalam.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.