Balu Mangsa Tragedi Rempuhan Di Mina Terima RM20,000 Dari Tabung Haji

AMPANG – Lembaga Tabung Haji (TH) hari ini menyampaikan cek bernilai RM20,000 kepada Suriahanim Abdul Hamid, 41, iaitu balu Allahyarham Zulkifli Samad yang meninggal dunia ketika insiden rempuhan di Mina tahun lalu.

 

Timbalan Pengarah Urusan Kumpulan dan Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif TH, Datuk Johan Abdullah menyampaikan cek bagi manfaat Takaful Kematian Jemaah Haji itu ketika menziarahi waris keluarga Allahyarham di Taman Ukay Bistari hari ini.

 

“Takziah diucapkan kepada seluruh keluarga Allahyarham terutamanya Suriahanim, semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang soleh,” katanya dalam kenyataan media, Khamis.

 

Kenyataan media itu turut memetik Suriahanim menzahirkan rasa syukur atas keprihatinan TH selain berterima kasih kepada institusi kewangan itu serta para petugasnya di Tanah Suci yang membantu proses pencarian dan penyempurnaan jenazah Allahyarham.

 

Allahyarham Zulkifly, 50, terkorban dalam tragedi rempuhan di Mina pada September lepas dan jenazahnya dikebumikan di Tanah Perkuburan Syara’ek di Mekah. – AntaraPos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.