Heliza Helmi Terkejut Layanan Bangsa Cina Terhadap Islam

Penyanyi dan pelakon cantik Heliza Helmi baru-baru ini telah mendedahkan mengenai layanan diterimanya oleh kru produksi semasa membuat rakaman iklan.

Jelas Heliza dia terkejut dengan layanan yang diberikan tenaga kerja yang kebanyakannya berbangsa Cina.

Heliza telah berkongsi mengenai perkara tersebut di laman Instagramnya pada awal pagi Khamis menerusi foto sehelai sejadah yang terbentang.

Pada foto tersebut, Heliza telah menulis:

“MasyaAllah…. Allah.. Allah.. Allah..Semoga Allah memberikan Taufik Hidayah kepada mereka. Ija ada shooting silky white ni dan mereka adalah Chinese …Pagi tadi masa Ija baru sahaja sampai, ayat pertama yang mereka kata adalah, Heliza pergi makan dulu, kami akan prepare kan untuk you Solat..Bila masuk sahaja waktu azan. Tau apa mereka kata. ‘Okay, kita break dahulu, bagi Heliza solat, then baru makan then baru shoot balik’..Handphone Ija, bila azan hp ni ada suara Azan, waktu Asar tadi, mereka sendiri yang stopkan shooting, dan mereka kata…. ‘Okay Heliza you solat dulu ok? ‘Sejadah ni pun mereka yang prepare.. Allahu Akbar.. Ya Rabbi! Ya Allah MasyaAllah. Terima kasih Allah… Solat tepat waktu. Dan Ija tak perlu mention pun ttg solat tapi mereka yang ingatkan Ija.. MasyaAllah…….. Adakah kita sebagai Muslim ingat panggilan Allah?”

Menarikkan perkongsian Heliza ini. Diharapkan selepas ini lebih ramai produksi yang sensitif tentang perkara-perkara seumpama ini.

Walau apapun, kepekaan tenaga kerja produksi yang terlibat dengan rakaman iklan Sunsilk ini wajar diberikan pujian. – Astro Awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.