Kerani Wanita Dirogol & Dibunuh, Netizen Gesa Cari Jalan Penyelesaian

KUALA LUMPUR – Kisah seorang kerani wanita yang dijerut dan kemudiannya dirogol di rumahnya pada Isnin menjadi antara perkongsian paling hangat diperkatakan di laman sosial hari ini.

 

Rata-rata netizen bersimpati dengan nasib yang menimpa wanita muda itu dan sangat terkejut dan marah dengan kejadian yang disifatkan sebagai sangat kejam itu.

 

Ramai yang mula mempersoalkan isu keselamatan wanita, khususnya mereka yang tinggal berseorangan.

 

Ada yang berpendapat situasi jenayah yang menjadi-jadi membuatkan golongan wanita sudah merasa tidak selamat lagi, walaupun ketika berada di dalam rumah sendiri.

 

Justeru pihak berkuasa diminta mencari jalan agar kejadian seperti ini tidak lagi berlaku di masa hadapan. Malah ramai juga yang mencadangkan hudud sebagai jalan penyelesaian.

 

Laporan Berita Harian menyebut wanita tersebut bertugas sebagai kerani di sebuah sekolah agama.

 

Dia ditemui mati di rumahnya di Sungai Terap, Muar, dalam keadaan separuh bogel dan barang-barang berharga miliknya didapati hilang.

 

Laporan itu turut menyebut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Johor, Senior Asisten Komisioner Kamarul Zaman Mamat, percaya mangsa dirogol dan dibunuh.

 

Beberapa portal turut melaporkan wanita itu berusia 29 tahun, sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak yang baru berusia 11 bulan.

 

Penjenayah dilaporkan sudah berada di dalam rumah ketika mangsa pulang dari tempat kerja.

 

Suami mangsa dikatakan keluar bertugas ketika kejadian. Suspek kini sedang diburu polis. – Awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.