Penjual Minyak Wangi Pakistan Mati Ngeri, Di Permas Jaya

Johor Bahru – Seorang lelaki Pakistan ditemui mati dibunuh dengan cara mengerikan dan dibuang di kawasan semak berhampiran Kampung Tengkorak di Permas Jaya hari ini.

 

Mangsa dikenal pasti seorang penjual minyak wangi berusia 40 tahun, Najeeb Muhammad ditemui terbaring secara menangkup oleh orang yang lalu lalang pada jam 08:15 pagi tadi.

 

Pasukan penyiasat juga terkejut apabila mendapati mangsa mengalami beberapa kesan hirisan luka pada muka serta leher beliau.

 

Punca kematian dipercayai akibat luka yang dalam sehingga ke belakang leher mangsa dengan menggunakan objek tajam.

 

Ketua Polis Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Sulaiman Salleh berkata, pihak polis segera bergegas ke tempat kejadian setelah diberitahu mengenai penemuan mayat tersebut.

 

“Kami (polis) menjumpai pasport antarabangsa dari Pakistan milik mangsa.

 

“Menurut dokumen perjalanannya, perjalanan terakhir beliau adalah pada 25 Julai iaitu semasa beliau masuk ke negara ini,” katanya hari ini.

 

Sulaiman berkata, polis tidak menolak kemungkinan bahawa penyerang itu didorong oleh rasa cemburu dan marah apabila serangan itu berlaku.

 

Bagaimanapun, beliau berkata ia masih terlalu awal untuk menjelaskan motif sebenar pembunuhan kerana pihak polis juga sedang mencari petunjuk yang lain.

 

Sulaiman berkata, Suruhanjaya Tinggi Pakistan di Kuala Lumpur telah diberitahu mengenai kematian tersebut.

 

“Polis daerah juga telah membentuk satu pasukan petugas bagi menyiasat motif dan petunjuk kepada kematian tersebut. Dengan itu pihak polis mengklasifikasikan kes itu di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh,” tambah beliau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.