Tunku Aminah Kecewa TMJ Jadi Mangsa Kritikan Penyokong

KRITIKAN demi kritikan yang diterima Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim susulan kekalahan tipis skuad pasukan kebangsaan kepada Lubnan dalam perlawanan kelayakan Piala Asia 2019, nyata mengundang rasa tidak selesa Presiden Kelab Bola Sepak Johor, Tunku Tun Aminah Sultan Ibrahim.

Dalam kemas kini status di akaun Facebook Johor Southern Tigers, Tunku Aminah tidak dapat menyembunyikan rasa terkilannya apabila Tunku Ismail yang juga kekandanya, dikritik dan dipersalahkan atas kekalahan pasukan kebangsaan.

Kata Tunku Aminah, jika inilah balasan yang diterima daripada masyarakat atas keikhlasan Tunku Ismail menerima tanggungjawab berat sebagai Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), ia nyata tidak berbaloi.

“Saya berharap DYAM Tunku Mahkota Johor tidak berada lama sangat sebagai Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM). Lebih baik menyumbang dan berkhidmat di mana anda dihargai dan disayangi.

“Walaupun JDT telah berada di tahap yang tinggi, bawalah JDT ke tahap yang lebih tinggi lagi dan berikan tumpuan kepada negeri Johor yang lebih menghargai dan menyayangi anda,” status itu memetik Tunku Aminah sebagai berkata.

Tunku Ismail, atau TMJ, menjadi mangsa kritikan susulan kekalahan pertama Harimau Malaya, selepas pelantikannya sebagai Presiden FAM, Mac lalu.

Dalam perlawanan itu, skuad negara tewas tipis 1-2 kepada Lubnan. – Awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.