Gadis Melayu Promosi Kuih ‘Kemaluan Lelaki’

KUALA LUMPUR: Tindakan Seorang Gadis mempromosikan kuih berbentuk Kemaluan lelaki telah menjadi viral dilaman Facebook dan telah mendapat kecaman dari netizen.

 

Tindakan gadis ini mempromosikan kuih tersebut seperti kes yang berlaku di Jonker Walk apabila terdapat peniaga yang menjual kuih yang berbentuk kemaluan lelaki.

 

Hal ini telah menjadi viral apabila Facebook Media Sensasi panas memuat naik gambar gadis berkenaan bersama kuih tersebut.

 

Rata-rata daripada mereka mengutuk tindakan gadis tersebut seperti yang telah dilakukan oleh Farah Shahzaliana.

 

“kenapa la buat bntuk double meaning cmtu.. tak ada bntuk lain ke.. Xmalu ke??? Nanti kang wanita punye pun di buat gak” katanya.

 

Razzie Razz pula turun menulis dalam komen yang dimuat turun menerusi akan Facebook miliknya dengan berkata walaupun pekerja asing yang bakal tiba diMalaysia dengan jumlah yang banyak, tetapi tidak perlu untuk menukar budaya di Malaysia.

 

“Ni cari masalah namanye.. Walaupon 1.5J dtg  tak bererti tetiba malaysian culture kene ikot barat gak” tulisnya.

 

Dalam pad itu, pemilik akaun Robert Bert turut meluahkan rasa kecewa terhadap tindakan gadis berkenaan.

 

“Rezeki yang dikurniakan oleh Allah kepada kita jangan la disalah gunakan, jika kita bersyukur Allah akan tambah jika kufur azab Allah amatlah pedih,, berkat ke makanan yg dimakan sebegitu nak baca bismillah pun x boleh.. Jadi tergolong la kita dikalangan orang-orang yg rugi. Jauhkan lah dari perbuatan sebegitu.” katanya.

One thought on “Gadis Melayu Promosi Kuih ‘Kemaluan Lelaki’

  • February 17, 2016 at 4:02 pm
    Permalink

    Xde maruah lagi ke???

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.