Video: Kumpulan Bertopeng Ugut Letupkan Mahkamah Malaysia

Kuala Lumpur – Sebuah kumpulan yang menggelarkan diri sebagai Anak Muda Malaysia mengugut untuk mengadakan bantahan terhadap sistem keadilan dengan menyerang mahkamah pada 11.30 malam, Rabu ini.

 

Di dalam sebuah rakaman video berdurasi 1:01 minit itu, empat lelaki bertopeng itu memberi amaran akan mengadakan bantahan terhadap sistem keadilan mahkamah dengan membakar mercun.

 

 

“Kepada mana-mana parti yang telah lama memerintah, kami anak muda Malaysia dengan ini mengumumkan hasil manipulasi tipu helah selama ini menggunakan demokrasi, kami tidak lagi percaya sistem demokrasi.

 

“Andalah yang membentuk kami, kami terbentuk hasil dari tangan-tangan anda,” ugutnya.

 

Berlatarkan bendera Malaysia, empat orang individu itu berbaju hitam dan turut menutup muka dengan topeng hitam turut memberitahu ‘perjuangan’ mereka baru sahaja bermula.

 

“Kami baru bermula, dan akan pergi jauh, semakin rosak demokrasi, semakin berkembang dan jauh cara kami menentang,” katanya.

 

Ia disusuli dengan kata-kata cacian terhadap demokrasi.

 

Dalam keterangan video itu,empat individu tersebut juga didapati menghasut anak muda seluruh Malaysia supaya bersama perjuangan kumpulan tersebut.

 

Tindakan empat individu tersebut menyerupai video ugutan yang pernah dilakukan oleh para pemberontak di timur tengah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.