“Saya Pun Nak Tengok Video Lucah Tu” – Idris Khan

PETALING JAYA – Pelakon baharu Idris Khan menganggap kontroversi video lucah yang mengaitkan namanya bersama dua pelakon lain tidak membantutkan langkahnya untuk terus berada dalam dunia lakonan tanah air.

 

Idris atau nama sebenarnya Idris Khan Abdul Ghaffar, 27, berkata, dia tidak mahu cepat melatah dan menyifatkan isu tersebut dugaan sebagai pelakon yang baharu enam bulan dalam industri.

 

“Cerita tentang video lucah itu merepek dan kalau ia benar wujud saya pun nak tengok kesahihannya sebagai bukti.

 

“Setakat ini, ia hanya fitnah sahaja dan orang yang kenal saya termasuk keluarga dan rakan-rakan terdekat tahu saya seorang yang bagaimana,” ujarnya kepada mStar Online.

 

Idris diminta mengulas laporan akhbar minggu lalu yang mengaitkan namanya bersama dua pelakon iaitu Atikah Suhaime dan Ammar Alfian melakukan hubungan terlarang.

 

Dalam pada itu, Idris berkata, sejak dihimpit kontroversi itu minggu lalu, ibu dan rakan-rakan terdekatnya banyak memberi nasihat supaya terus bersabar.

 

Katanya, setakat ini kontroversi berkenaan tidak menjejaskan tawaran lakonan yang diterima di stesen-stesen televisyen.

 

“Kalau saya melatah dan marah dengan orang yang buat cerita pun tiada guna juga, biar orang nak cakap apa. Ibu saya juga ada bertanya hal ini dan menasihatkan saya agar tidak mudah melatah jika ia tidak benar.

 

“Saya bersyukur kerana kontroversi ini tidak pun menjejaskan tawaran-tawaran drama saya terima di beberapa stesen televisyen,” ujarnya.

 

Sementara itu, ditanya tentang kontroversi menolak tawaran program televisyen RTM baru-baru ini, Idris menjelaskan ia mempunyai sebab tertentu.

 
Katanya, penolakan tersebut bukan kerana bagi menjayakan program di stesen televisyen yang lain.

 

“Program RTM itu sebenarnya saya sudah terima, namun saya tarik diri selepas mereka mahu saya menyanyikan lagu daripada penyanyi Black.

 

“Saya tidak tahu menyanyi dan kalau saya terima tentu akan dikeji oleh penonton kerana suara saya tidak sedap untuk menyanyi. Berkenaan program stesen televisyen TV3, saya bersetuju untuk mengikuti program mereka tiada kena mengena dengan isu penolakkan program RTM itu,” ujarnya.

 

Tambah Idris, dia tidak pernah memilih mana-mana stesen televisyen yang mahu memanggilnya untuk sesebuah program yang bersesuaian dengannya.

 

Dalam perkembangan lain, drama bersiri lakonannya berjudul Uda dan Dara sedang ditayangkan di Astro Ria setiap Rabu, pukul 9.10 malam, bermula 12 Oktober lalu. – mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.