Wanita Parah Manakala Suami Maut ,Samun Di Rumah

BANDARAYA MELAKA – Seorang pesara tentera ditemui mati dalam keadaan tertiarap di ruang tamu rumah, manakala isterinya parah dalam kejadian dipercayai samun bersenjata, di Taman Bukit Terendak, Sungai Udang, di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Afzanizar Ahmad berkata, dalam kejadian jam 8 malam itu mangsa yang maut adalah, pesara Briged 9 Para, Abdul Rahman Pileh, 60, manakala isterinya Sabturiah Lakidau, 59, parah.

“Polis telah menerima panggilan pada jam 8.13 malam memaklumkan berlaku kejadian samun di salah sebuah rumah di Taman Bukit Terendak di sini.

“Apabila sampai di dapati seorang perempuan Melayu dalam keadaan berlumuran darah di hadapan rumah dan pemeriksaan lanjut mendapati seorang lelaki Melayu dalam keadaan tertiarap dan telah meninggal dunia serta terdapat kesan kecederaan di leher,” katanya ketika ditemui dilokasi kejadian.

Beliau berkata, mangsa yang parah telah dihantar ke hospital dan kini dalam keadaan stabil manakala mayat suaminya dibawa ke hospital untuk bedah siasat.

“Polis percaya kejadian bermotifkan samun dan bunuh namun setakat ini kita masih menjalankan siasatan dan polis telah menahan seorang lelaki berusia 35 tahun di sebuah rumah berhampiran untuk membantu siasatan.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan (KK) kerana membunuh dan 394 KK kerana merompak menyebabkan kecederaan,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.