Video: Lagu Vida Dalam Versi Metal!

SIAPA sangka single pertama jutawan kosmetik iaitu Datuk Seri Vida berjudul I Am Me yang baharu sahaja dilancarkan secara rasmi pada Jumaat lalu mendapat perhatian luar biasa daripada penggemar muzik tempatan.

Ia juga menjadi viral di Facebook apabila video lirik lagu itu dikongsi oleh beberapa portal hiburan dan sudah pun mendapat dua juta tontonan secara keseluruhan di laman sosial itu.

Lebih menarik lagu ciptaan Edry Abdul Halim itu turut mendapat perhatian seorang gitaris yang mengubah rentak lagu itu kepada versi metal.

Ha! Boleh bayangkan tak kalau Vida menyanyikan I Am Me dalam versi metal? Rasanya mungkin tercabut ‘crown’ beliau di pentas nanti.

Video yang dimuat naik sejak dua minggu lalu itu sehingga kini sudah pun mendapat hampir enam ribu tontonan dan hampir 100 perkongsian di Facebook menggunakan nama Studio Koman.

Rata-rata menyukai versi metal I Am Me dan memuji tindakan gitaris yang dikenali sebagai Max Sayuti mengubah rentak lagu itu sehingga ia kedengaran lebih menarik.

“Asyik nak dupstep je, kita ubah sikit jadi metal. Jangan marah na,” tulis Max.

Sementara itu, video lirik I Am Me yang dilancarkan KRU Music sehingga kini sudah pun mendapat 60,000 tontonan di Youtube sejak ia dilancarkan pada Jumaat.

Lagu itu juga kini berada di kedudukan 10 lagu paling laris jualannya dalam carta iTunes Malaysia! Tahniah Vida! – mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.