Hisyam Cedera Kuku Tercabut

PELAKON popular Hisyam Hamid cedera ketika menjalani latihan silat sebagai persediaan penggambaran drama bersiri Do(s)a di Jakarta, Indonesia baru-baru ini.

Hisyam, 32, berkata berikutan kecederaan itu, tulang bahu kanannya tercabut, lebam di beberapa bahagian badan dan kuku jari tangan kiri tercabut.

“Watak dalam drama ini memerlukan saya bersilat sambil menggunakan kerambit. Saya perlu melakukan aksi sendiri tanpa menggunakan khidmat pelagak ngeri.

“Sepanjang sembilan hari di sana, latihan yang diberikan sangat ketat. Saya hanya boleh berehat sejam sehari. Malah rutin pemakanan saya dijaga jurulatih di sana,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Hisyam, dia bertegas untuk tidak ke hospital kerana enggan mengganggu sesi latihan bersama pelakon lain.

Dia yang popular menerusi drama Abang Bomba I Love You sekadar mendapatkan khidmat tukang urut di lokasi.

“Biarpun penggambaran bermula Isnin ini, saya tak serik untuk melakukan sendiri aksi itu. Malah saya berasa puas dan seronok dapat melaksanakan tanggungjawab yang diberi.

“Pada masa sama, latihan yang dijalankan membantu meningkatkan stamina diri selain mengurangkan kalori dalam badan,” katanya.

Perkembangan lain, Hisyam bakal muncul dengan filem Kau Yang Satu arahan Osman Ali pada 27 Julai ini.

Selain Hisyam, filem terbitan Global Station Sdn Bhd itu turut menampilkan Aaron Aziz, Izara Aishah dan Soo Wincci selaku watak utama.-Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.