Tiada Rombakan Barisan Exco Di Terengganu – Ahmad Razif

KUALA TERENGGANU: Tiada rombakan ahli-ahli exco negeri berikutan pelantikan Menteri Besar Terengganu yang baharu, Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman yang mana matlamat utama beliau sekarang ialah untuk memastikan kelancaran pentadbiran di Terengganu.

“Saya tidak merasakan bahawa terdapat keperluan untuk membuat perubahan besar, terutamanya dengan barisan exco negeri semasa.

“Saya sedar mengenai keadaan semasa di negeri ini, jadi membuat perubahan drastik tidak akan menguntungkan sesiapa,” katanya pada sidang akhbar pertamanya sejak dilantik ke jawatan itu.

Walaupun Terengganu berdepan kemelut politik dengan siri peletakan jawatan beberapa Ahli Dewan Undangan (yang telah pun menarik balik keputusan mereka), ​​Ahmad Razif tetap mula menerajui negeri di Wisma Darul Iman di sini pada Rabu tanpa halangan.

Adun Seberang Takir ini mencatatkan waktu kerjanya pertama kali pada pukul 7.45 pagi di tingkat enam Wisma Darul Iman, yang menempatkan ibu pejabat kerajaan negeri.

“Saya berharap dapat berkhidmat kepada rakyat. Tidak ada gunanya saya melambatkan pengambil alihan sebagai Menteri Besar secara rasmi kerana saya telah bersedia untuk berkhidmat,” kata beliau.

Sambil menafikan sebarang kemungkinan kemelut politik dalam Umno dan Barisan Nasional di Terengganu pada masa akan datang, beliau berharap “untuk bekerjasama dengan semua pihak “.

Beliau juga menegaskan bahawa ketiga-tiga Adun yang meletak jawatan termasuk pendahulunya Datuk Seri Ahmad Said, masih lagi ahli Umno.

“Speaker Dewan Undangan Negeri Speaker tidak menerima sebarang surat rasmi (peletakan jawatan). Saya rasa bahawa tidak ada krisis dalam parti. Ia hanya satu persepsi,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.