Illuminati Dan Kehadirannya Yang Mengawal Dunia

OTTAWA – Masa yang lama bagi illuminati, membuat rakyat seluruh dunia ingin mengetahui gerakan halus kumpulan ini.

Dilaporkan DailyMail, ia adalah kumpulan rahsia yang kononnya mengawal dunia dan diam-diam membina apa sahaja yang disebut Tuntutan Dunia Baru.

Walau bagaimanapun, maklumat mengenai illuminati setakat ini dianggap sebagai mitos atau sebahagiannya adalah teori konspirasi.

Sehingga akhirnya, bekas pegawai tertinggi dari sebuah negara besar mengakui kewujudannya.

Beliau adalah bekas Menteri Pertahanan Kanada pada era 1960-an, Paul Hellyer yang mendedahkan bahawa illuminati adalah sesuatu yang nyata dan kehadirannya mengawal dunia.

Kenyataan itu menjadikan Hellyer sebagai pegawai dunia kelas tinggi pertama yang bercakap secara terbuka mengenai illuminati.

Bagi Kesan Lazarus, Hellyer percaya bahawa elit-elit dunia mempunyai teknologi yang boleh mengubah kesan perubahan iklim, tetapi alat itu disembunyikan dari pengetahuan umum.

Berdasarkan teori konspirasi, elit dunia yang menyertai illuminati datang dari pelbagai latar belakang, sama ada politik, perniagaan atau hiburan.

Terbongkar, Persatuan Rahsia atau Teori Konspirasi Strang ini menghimpunkan pemimpin dunia.

Menurut Hellyer, banyak ahli illuminati mempunyai saham dalam industri minyak.

“Terdapat perhubungan rahsia yang mengendalikan dunia dan mereka berjaya membuat teknologi ini disimpan sehingga mereka mencairkan trilion-trilion aset minyak yang mereka miliki,” kata Hellyer seperti yang dipetik oleh Daily Mail, Selasa (13/2/2018).

“Dan itu tidak akan berubah sehingga beratus-ratus ribu orang bersatu untuk memaksa mereka untuk mengakui, memberitahu apa yang sebenarnya berlaku dan mengubah keutamaan dunia untuk generasi akan datang – daripada membawa mereka ke peperangan,” jelasnya.

Tuntutan Kontroversi

Hellyer telah dikenali kerana membuat tuntutan yang kontroversi.

Sebelum ini, beliau pernah berkata bahawa campurtangan Amerika Syarikat untuk mengambil alih wilayah Manitoba Kanada, diman tempat dikatakan bertumpunya makhluk asing.

Lelaki berusia 94 tahun itu mendakwa bahawa makhluk asing merupakan sumber teknologi perubahan anti-iklim.

Dia juga mengatakan bahawa di mata makhluk asing, manusia adalah bentuk kehidupan primitif dan mereka boleh membantu manusia di masa depan.

“Sudah tentu mereka lebih maju dalam pertanian dan perubatan serta banyak bidang lain. Jika itu benar mengapa kita tidak bekerja dengan mereka untuk membina dunia yang lebih baik?” kata Hellyer.-SuaraTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.