Umno Putrajaya Isi Minyak Percuma Dua Kali Sebulan

Penduduk Putrajaya yang menggunakan motosikal berkuasa 150cc dan ke bawah berpeluang mengisi minyak secara percuma dua kali sebulan menerusi inisiatif yang dilaksanakan Pemuda Umno bahagian itu.

 

Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata program yang dilaksanakan pada setiap minggu kedua dan ketiga itu bertujuan meringankan beban kewangan di kalangan penduduk, khasnya generasi muda.

 

Tengku Adnan, yang juga anggota Parlimen Putrajaya, berkata program itu yang bermula semalam merupakan lanjutan daripada inisiatif yang dilaksanakan di Labuan dan Kuala Lumpur sejak bulan lepas, ternyata mendapat sambutan positif masyarakat.

 

“Program ini telah diadakan dua kali di Labuan, diikuti di Bandar Tun Razak, Segambut, Bukit Bintang, Setiawangsa dan Lembah Pantai di Kuala Lumpur dan ia akan diperluaskan ke kawasan lain secara berperingkat.

 

“Inisiatif ini akan diperluaskan lagi, dan akan diteruskan bergantung kepada keadaan ekonomi semasa,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Program Jom Isi Minyak di stesen Petronas, Presint 9, semalam.

 

Dalam program yang bermula pada 6 petang itu, sebanyak 200 motosikal berjaya diisi, di mana penunggang beratur seawal jam 5 petang.- Bernama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.