Abang Jong-Un Diserkup Dengan Kain, Meronta-Ronta

Polis mengesahkan lelaki warga Korea Utara yang meninggal dunia di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), semalam adalah Kim Jong-Nam – abang tiri pemimpin negara itu, Jong-Un.

 

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Fadzil Ahmat ketika dihubungi Bernama mengesahkan perkara itu.

 

“Hasil siasatan polis mendapati lelaki itu berada di KLIA pada 8 pagi untuk menaiki penerbangan ke Macau, China, yang dijadualkan pada 9 pagi, semalam.

 

“Bagaimanapun, belum sempat dia menaiki penerbangannya, lelaki berkenaan diserkup dengan kain yang mempunyai sejenis cairan daripada arah belakang oleh seorang wanita,” katanya.

 

“Selepas dia diterkap wanita berkenaan, mangsa meronta-ronta meminta tolong dan terus mendapatkan bantuan penyambut tetamu di KLIA kerana matanya pedih terkena cairan.

 
“Sejurus selepas itu, mangsa dihantar ke Hospital Putrajaya dan disahkan meninggal dunia,” beliau dipetik sebagai berkata.

 

Polis buat masa ini mengelaskan kes itu sebagai mati mengejut, sementara menunggu laporan bedah siasat.

 

Kedutaan Korea Utara juga telah dimaklumkan berkaitan perkara itu.

 

Sementara itu, petugas media mula berkumpul di perkarangan Jabatan Forensik Hospital Putrajaya sejak 8 malam bagi mendapatkan maklumat lanjut tetapi tidak dibenarkan menghampiri tempat itu.-Malaysiakini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.