Pasaran Saham Kukuh Kerana Mahathir Calon PM? – Lim Sian See

Tulisan asal oleh:
Lim Sian See, Facebook Lim Sian See, 14 Januari 2018

OutSyed the Box mengatakan bahawa Ringgit dan Pasaran Saham telah mengukuhkan sejak beberapa minggu yang lalu kerana Tun Mahathir telah diumumkan sebagai calon Pakatan untuk Perdana Menteri.

Beliau mengatakan bahawa orang Wall Street sudah terhidu sejak beberapa minggu lalu bahawa Mahathir akan dipilih sebagai PM dan disebabkan itu pelabur melabur banyak wang ke Malaysia – dengan itu mengukuhkan Ringgit dan Pasaran Saham kita.

Sebenarnya OutSyed salah! Anda boleh melihat bukti dari graf di sini.

Ringgit dan Bursa Malaysia telah mengukuh selama lebih setahun kerana para pelabur tahu lebih setahun yang lalu bahawa Tun M akan dipilih sebagai calon Pakatan untuk PM.

Malah, pasaran juga tahu lebih daripada setahun yang lalu bahawa Tun M akan dipilih sebagai calon Pakatan untuk PM, maka pertumbuhan KDNK kita dan pertumbuhan Eksport kita telah dipercepatkan selama lebih dari setahun.

Dan sudah tentu, berita dan spekulasi bahawa Mahathir telah dipilih sebagai calon Pakatan untuk PM juga telah menggerakkan pasaran minyak dunia selama hampir setahun dan menyebabkan harga minyak dunia naik dua kali ganda – yang mana juga meningkatkan Ringgit kita!

Hidup Tun M!

Nota: Inilah sebabnya mengapa anda tidak mahu menjadi penyokong Pakatan kerana anda tidak mahu dikaitkan dengan blogger zombie seperti OutSyed.

Link asal artikel:
https://www.facebook.com/lim.siansee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.