Tiket Perlawanan Akhir Piala AFF Suzuki Mula Dijual Hari Ini

Kuala Lumpur – Tiket bagi perlawanan akhir kedua Piala AFF Suzuki 2014 antara Malaysia dan Thailand di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 20 Disember ini akan mula dijual dalam talian bermula 9 pagi hari ini.

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin berkata tiket tersebut dijual pada harga RM50 bagi dewasa dan RM10 bagi kanak-kanak berumur bawah 12 tahun.

Peminat boleh membeli tiket dalam talian menerusi laman web http://www.tickethotline.com.my.

Beliau berkata penjualan tiket di kaunter pula akan mula dijual pada hari Rabu (17 Disember) bermula 6 petang dan kaunter tiket di stadium dibuka sehingga hari perlawanan.

“Kenaikan harga tiket daripada RM40 kepada RM50 bagi dewasa bukan perkara baharu sebaliknya ia telah diputuskan sejak awal penganjuran lagi,” katanya kepada pemberita selepas melakukan pemeriksaan padang di Stadium Nasional Bukit Jalil di sini hari ini.

Hamidin berkata jika dibandingkan dengan negara lain, harga tiket perlawanan di Malaysia jauh lebih rendah dan tidak membebankan penyokong bola sepak negara.

“Jika kita bandingkan dengan tiket perlawanan Piala AFF Suzuki lain harga tiket di Malaysia adalah lebih rendah.

“Di Singapura harga tiket dijual pada harga S$26 (RM61.17) manakala di Vietnam baru-baru ini, tiket perlawanan separuh akhir kedua antara Vietnam dan Malaysia dijual pada harga US$20 (RM69.91),” katanya.

Dalam perkembangan lain, Hamidin berkata pihak Football Association of Thailand (FAT) telah menyediakan sebanyak 2,500 tiket kepada penyokong Malaysia bagi perlawanan akhir pertama di Stadium Rajamangala, Bangkok, pada 17 Disember ini.

“Kita juga mungkin akan menyediakan jumlah tiket yang sama iaitu sebanyak 2,500 keping kepada penyokong Thailand yang datang menyaksikan perlawanan akhir kedua di sini nanti,” katanya.

Hamidin berkata beliau menaruh harapan tinggi agar pasukan bimbingan jurulatih Dollah Salleh mampu meraih gelaran juara pada kali ini dan ia adalah harapan bagi seluruh rakyat Malaysia.

Malaysia layak ke final Piala AFF Suzuki 2014 selepas menewaskan Vietnam, 4-2 dengan kemenangan agregat 5-4 pada aksi separuh akhir kedua di Hanoi, Khamis lepas.

Thailand pula layak ke final selepas membenam Filipina dengan agregat 3-0.
Read more at: http://www.astroawani.com/news/show/tiket-perlawanan-akhir-piala-aff-suzuki-mula-dijual-hari-ini-50221?cp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.