Saya Tak Mahu Campur

Kuala Lumpur: Pelakon Janna Nick enggan dikaitkan dengan isu terbaru membabitkan pereka fesyen Khairul Amri Hassan yang membuat laporan polis berhubung dakwaan ugutan membakar butiknya semalam.

 

Janna, 22, berkata dia tidak mahu campur dan biarlah perkara itu diselesaikan antara pereka fesyen terbabit dengan individu yang membuat ugutan.

 
“Saya tak tahu menahu pun mengenai isu terbaru ini. Malah kalau boleh tak nak ambil tahu. Saya sudah lama ‘move on’. Bagi saya mudah, kalau perkara ini sudah dibawa ke pihak berkuasa biarlah mereka yang selesaikan.

 

“Masalah saya dengan pereka fesyen itu sudah berakhir. Saya tak mahu ungkit perkara lalu. Apa yang berlaku sekarang antara pereka itu dengan individu yang mengugutnya.

 

“Saya tegaskan perkara ini bukannya datang daripada saya, sebaliknya individu itu yang patut bertanggungjawab,” katanya kepada Harian Metro.

 

Terdahulu, pereka fesyen yang didakwa berselisih faham dengan Janna Nick membuat laporan polis mendakwa menerima komen berbaur ugutan melalui Twitter, Ahad lalu.

 

Individu yang menggunakan akaun @syahirasyam99 itu menulis “lepas ni kalau si pereka fesyen tu buka mulut lagi, aku bakar butik dia”.

 

Individu itu pula didakwa sebagai peminat tegar Janna Nick.

 

Menurut Janna, memang ada segelintir peminat sanggup mempertahankan artis mereka.

 

“Apabila timbul isu ini saya tak boleh halang mereka bersuara. Itu hak masing-masing.

 

“Bukan bermaksud saya menyokong tindakan mereka, tapi saya memang tak boleh mengawal perkara itu. Tambahan pula ia berlaku di media sosial.

 

“Pada masa sama saya juga tak pasti sama ada individu itu peminat saya atau tidak,” katanya.-Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.