‘Pesta Limau’ Selepas Lori Terbabas

Kuala Lumpur: Bagai ‘pesta limau’, itu yang berlaku apabila puluhan orang awam termasuk warga asing mengutip buah limau ‘percuma’ yang terkeluar daripada sebuah lori yang terbabas di jejambat berdekatan kawasan Pasar Borong Selayang di sini, semalam.

 

Kejadian pada jam 8.30 pagi itu turut mengakibatkan bumbung lori muatan barangan pasar yang melalui kawasan bawah jejambat itu kemek.

 

Saksi kejadian yang mahu dikenali sebagai Hamdan,36, berkata, dalam tempoh hanya beberapa minit kawasan bawah jejambat itu dipenuhi orang ramai untuk mengutip buah limau.

 

“Ratusan limau bertaburan di jalan, malah ada orang awam yang membawa beg plastik untuk mengutipnya, menjadikan keadaan agak meriah,” katanya kepada Harian Metro.

 

Difahamkan, ketika kejadian lori muatan buah itu dalam perjalanan dari Rawang untuk menghantar buah limau ke pasar borong berdekatan.

 

Sementara itu, Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur Deputi Superintendan S Markandan ketika dihubungi berkata, lori muatan buah terbabit dipercayai hilang kawalan lalu merempuh penghadang jalan jejambat itu.

 

Menurutnya, keadaan itu mengakibatkan muatan buah yang dibawa lori berkenaan terjatuh ke bawah dan menghempap sebuah lori di bawah jejambat itu.

 

“Bagaimanapun, kedua-dua pemandu lori terbabit tidak mengalami sebarang kecederaan,” katanya. – HMetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.