Raja Petra: Tun M Sedang Cuba Kuburkan UMNO

SHAH ALAM – Blogger kontroversi, Raja Petra Kamaruddin mendakwa Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Tun Dr Mahathir Mohamad sedang cuba untuk melenyapkan UMNO daripada arena politik negara.

Menerusi catatannya yang dipetik The Coverage, Raja Petra mendakwa kesemua 191 bahagian UMNO di seluruh negara kini sedang disiasat di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AMLA) dalam usaha Mahathir untuk ‘menutup’ parti Melayu tertua itu.

“Pada dasarnya, tanpa bahagian 191, UMNO tidak akan wujud. Dan tanpa satu sen, mereka pasti akan terhenti kerana dalam UMNO, semua perkara adalah tentang wang. 

“PPBM kemudian akan menyerap semua 191 bahagian UMNO (yang sudah mula berlaku) dan mereka akan menjadi sebahagian daripada Pakatan Harapan.

“Selepas itu, Pakatan Harapan, yang kini dikuasai oleh orang Cina, akan menjadi dominasi Melayu seperti Barisan Nasional sebelum ini, yang juga tidak akan wujud menjelang akhir tahun.

“Semua 191 bahagian UMNO telah menerima surat seperti yang di bawah. Apa yang berlaku ialah: semua 191 bahagian Umno sedang disiasat di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AMLA),” tulisnya.

Ujarnya lagi, selepas siasatan tersebut, akaun bank kesemua bahagian UMNO akan dibekukan dan dirampas, yang mana ia merupakan strategi Mahathir.

“Mahathir masih menjadi ahli strategi dan ahli politik yang tidak dapat ditandingi oleh sesiapa setakat ini. Anda boleh mengatakan apa sahaja yang anda suka tentang Mahathir, tetapi satu perkara yang perlu anda akui adalah, dia akan terpahat dalam sejarah sebagai ahli strategi dan ahli politik yang tidak pernah ditandingi oleh sesiapa pun. 

“Suka dia atau membencinya, pastinya anda perlu mengagumi akal politiknya.

“191 surat ini telah dihantar ke setiap bahagian Umno,” tulisnya lagi. -SuaraTv 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.