Che Ta Rugi RM50,000 Ditipu ‘Datuk’

Pelakon Rozita Che Wan mendedahkan dia kerugian RM50,000 kerana ditipu oleh seorang usahawan berpangkat Datuk tahun lalu.

Kata Rozita atau lebih popular disapa Che Ta, individu berkenaan juga pernah menipu urusan pengeluaran minyak wangi pasangan Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sebelum ini, lapor Gempak.

Akibatnya, janji manis itu terkubur apabila minyak wangi jenama Precious yang dijanjikan kepada Che Ta tidak dapat disiapkan.

“Tak sangka pula orang yang saya sangat percaya boleh menipu saya. Saya reda, tetapi saya percaya doa orang teraniaya akan dimakbulkan Allah.

“Orang suka menipu hidup tak akan tenang! Yang saya terkilan, dia boleh pula menukar kereta mewah baharu selepas lesapkan duit orang.

“Walaupun tak ada dokumen hitam putih tetapi saya masih menyimpan segala bukti pembayaran.

“Hilang sekelip mata RM50,000 Allah gantikan dengan rezeki lain pula,” katanya yang ditemui pada majlis pelancaran Pakej Umrah bersama Cheta dan Zain Saidin di bawah syarikat agensi pelancongan Imtiyaz Travel and Tours di Flora Terrace, Kuala Lumpur semalam.

Selepas kejadian itu, Che Ta mengambil keputusan untuk menukar pengilang minyak wangi baharu.

Dalam pada itu, Che Ta bersama suami, Zain Saidin, dan anak, Aaisyah Dhia Rana, merancang untuk membawa 20 anggota keluarga ke Mekah pada Januari depan bersama agensi kembara berkenaan.

Program umrah bersamanya itu turut membuka penyertaan kepada peminat dan orang awam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.