Eina Dikritik Soal Berpakaian, ‘Terlalu Seksi Dan Terdedah’

Petaling Jaya – Pelakon Eina Azman memberitahu, suaminya, Datuk Paduka Gurmet (Gmix) Singh, 35,  menasihatinya agar tidak lagi berpakaian seksi ataupun terdedah selepas mereka mendirikan rumah tangga pada 31 Ogos lalu.

Eina atau nama sebenarnya, Ainur Syakina Azman, 19, berkata, suaminya begitu peka soal imejnya sejak bergelar mualaf selain mereka juga mula mempelajari ilmu agama Islam dengan lebih mendalam.

“Suami memang ada meminta saya untuk berpakaian sopan selepas kami kahwin. Tidak susah mana pun kerana sebelum ini saya bukannya berpakaian terlalu terdedah.

“Sebagai seorang wanita yang memegang status isteri juga, saya perlu menjaga nama baik suami dan keluarga,” katanya kepada mStar Online.

Tambah Eina, dia juga bersyukur melihat perubahan suaminya yang bersungguh-sungguh mahu mendalami agama Islam walaupun baru beberapa bulan bergelar mualaf.

Sehubungan itu mereka bersama-sama mempelajari agama Islam sekurang-kurangnya sekali seminggu.

“Saya faham, tidak boleh paksa dia buat macam-macam kerana dia masih lagi baru dalam Islam. Biar satu demi satu dia belajar.

“Tetapi apa yang saya lihat, dia yang bersungguh-sungguh apabila membabitkan hal-hal agama. Macam-macam dia tanya kepada nenek dan ayah saya terutamanya tentang solat.

“Lebih mengharukan, dengan inisiatif sendiri, dia mengajak ayah saya sembahyang Jumaat bersama-sama. Dan sebagai isteri saya memberi sokongan sepenuhnya selain turut belajar bersama dengan dia,” ujarnya.

Sementara itu, Eina mengakui, sejak mendirikan rumah tangga, dia mula berubah kepada seorang wanita yang lebih matang.

“Mungkin kerana pergaulan saya dengan suami serta rakan-rakannya, membuatkan saya lebih matang. Dan saya pun kena kurangkan sikap kebudak-budakan saya, selari dengan status isteri yang dibawa,” tuturnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.