Abam Bocey Dapat Perhatian Selepas Gosip Bercium

Pelakon dan pelawak Abam (Bocey) mengakui mula terasa bahang populariti sebagai artis apabila setiap gerak gerinya mula diperhatikan masyarakat.

 

Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 27, berkata, walaupun berasa rimas dengan situasi itu namun dia menerimanya dengan hati terbuka kerana sedar harga yang perlu dibayarnya apabila bergelar anak seni.

 

“Ikutkan populariti saya tidak sehebat mana tetapi saya mula merasai kesannya terutama selepas timbulnya gosip lelaki berbadan besar bercium yang dituduh saya biarpun ia tidak benar.

 

“Sukar untuk saya terima pada awalnya tetapi ini adalah lumrah sebagai anak seni kerana semua gerak geri saya diperhatikan,” katanya kepada mStar Online.

 

Dalam pada itu, Abam berkata, dia terkilan apabila dikatakan mula bersikap berlagak dan sombong termasuk dikalangan rakan artis.

 

Jelas Abam, tuduhan tersebut melukakan perasaannya kerana dia sentiasa bersikap rendah diri dan mudah mesra dengan orang lain.

 

“Ada kejadian saya dikatakan sombong oleh seorang kenalan dalam industri hanya kerana saya tidak menegurnya dan ia membuatkan saya terkilan kerana saya tidak pernah bersikap sedemikian.

 

“Jika ada terdengar tuduhan sebegitu saya akan cuba bertanya sendiri daripada pihak berkenaan dan meminta maaf jika dia terasa dengan sikap saya yang mungkin tidak disengajakan,” katanya.

 

Sementara itu, ditanya mengenai soal kahwin, Abam berkata, buat masa ini dia masih belum mempunyai calon kerana ingin memberi tumpuan kepada karier dan membahagiakan ibunya.

 

“Biarlah saya berbakti kepada ibu dan keluarga saya dahulu dan baharulah fikir soal kahwin,” ujarnya. – mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.