Sangka Langgar Hantu Rupanya Langgar Orang

Kuching – Menyangka melanggar hantu, seorang pemandu kereta melarikan diri selepas terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di Jalan Sungai Moyan di sini, malam kelmarin.

Menurut sumber, lelaki berusia sekitar 30-an itu semasa kejadian dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Matang di sini sekitar jam 9 malam.

Bagaimanapun, semasa tiba di Jalan Sungai Moyan, dia dikatakan melanggar sebuah motosikal dari arah bertentangan selepas dipercayai mamasuki laluannya secara tiba-tiba.

“Menyedari perkara tersebut, dia terus berhenti dan selepas meninjau kawasan sekeliling, dia tidak melihat apa-apa termasuk motosikal, seterusnya menimbulkan perasaan takut kerana menyangkakan dia telah melanggar hantu.

“Disebabkan itu, dia terus beredar dari tempat kejadian,” katanya.

Difahamkan, beberapa penduduk di kawasan berkenaan yang mendengar dentuman kuat bergegas ke tempat kejadian dan berjaya menemui seorang lelaki serta sebuah motosikal di dalam parit.

“Mereka kemudian segera membantu mangsa selain turut menghubungi pihak ambulans untuk bantuan.

“Selang beberapa minit kemudian, lelaki yang melanggar mangsa juga tiba di tempat kejadian dan menceritakan perkara tersebut kepada pihak polis,” katanya.

Sehingga berita ini ditulis semalam, mangsa yang berusia sekitar 20-an dan berasal dari Malihah, Matang dilaporkan berada dalam keadaan stabil dan masih dirawat di Hospital Umum Sarawak (HUS).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.